GeriOyun Ve Aktiviteler Oyun hamuru ile çocukların yaratıcılığı gelişiyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oyun hamuru ile çocukların yaratıcılığı gelişiyor

Oyun hamuru ile çocukların yaratıcılığı gelişiyor

Hamurla oynamak aynı zamanda bir çeşit zihin boşaltma ve rahatlama yöntemi.

Öyle ki bu setlerle ben bile Nil’le başından kalkmadan uzun süre oynayabiliyorum. O da ben yanında olduğum ve onunla oynadığım için daha mutlu oluyor.

Özellikle anne kız olarak kurabiye yapmayı çok sevdiğimiz için “Play-Doh Neşeli Pastacı” oyun setinden çıkan ekipmanın tam bize göre olduğunu söyleyebilirim. Biz bu oyun setiyle kurabiyeler, cupcakeler, pastalar yapıp üzerilerini çeşitli şekillerle süsledik. Süsleme kısmı da bir o kadar eğlenceliydi ki setin içinden çıkan minik kalıplar onu uzun süre oyaladı.

Bu setler aslında oyun hamuruyla direkt oynarken sıkılma noktasında çok faydalı oluyor çünkü uğraş ve ince iş gerektiren pek çok detayı var. Bu ince işler tabii ki ince motor gelişimlerini olumlu yönde etkilerken yaptıkları bir şekli süsleme aşaması da uzun süreli konsantrasyon becerilerini artırıyor. Kısacası çocuklar eğlenirken biz ebeveynler de bu eğlencenin faydalı taraflarıyla mutlu oluyoruz. Eğer siz de bu tip bir oyun arayışındaysanız bu oyun setleri hem size hem de çocuğunuza çok iyi gelecektir ki ben hamurlarla oynamanın bir çeşit zihin boşaltma ve rahatlama yöntemi olduğunu da düşünüyorum.

Peki bu setler için alt yaş sınırı ne derseniz +3 diyebilirim. Nil 4 yaşında ve çok eğleniyor ama büyüdükçe daha da beğereceğinden eminim.

KAYNAK:  www.nilsmum.com

False