GeriOyun Ve Aktiviteler Oyun hamuru alırken bunlara dikkat edin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oyun hamuru alırken bunlara dikkat edin

Oyun hamuru alırken bunlara dikkat edin

Kaliteli bir oyun hamurunun nasıl olması gerektiğini biliyor musunuz?

En değerli varlıklarımızın güvenliği ve sağlığı için güvenerek oynatabileceğiniz bir oyun hamuru satın almalısınız. Çünkü kalitesiz oyun hamurları çocukların sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.

İŞTE OYUN HAMURU ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 5 NOKTA

CE BELGESİNİ KONTROL EDİN

Oyun hamuru alırken bunlara dikkat edin

CE işareti üretici firmanın Avrupa Birliği’nin ve ülkemizin güvenlik ve standart konusundaki ortak kurallarına uygun olduğunu belgeler. Tüm oyuncakların bu belgeye sahip olması gerekir. CE belgesine sahip olmayan bir oyun hamuru kalitesiz ve sağlıksız bir üründür. Kesinlikle satın almayın.

İÇİNDE BULUNAN MADDELERİ İNCELEYİN

Oyun hamuru alırken bunlara dikkat edin

Tıpkı market alışverişlerinizde aldığınız ürünlerin içindekiler kısmını kontrol ettiğiniz gibi oyun hamurunun da içinde bulunan maddeleri kontrol edin. Oyun hamurunu çocuğunuza güvenle verebilmeniz için kimyasal maddeler içermemesi, doğal gıda maddelerinden oluşması gerekir. Ayrıca küçük çocuklar hamuru yemeyi deneyebilirler. Bu nedenle tadının yenilebilir olmaması, yenilse bile çocuğa zarar verecek maddeler içermemesi gerekir. Satın alacağınız ürünü bu gözle değerlendirin ve mağazadaki yetkili bir kişiden bilgi alın.

GÜVENDİĞİNİZ MARKALARIN ÜRÜNLERİNİ SATIN ALIN

Oyun hamuru alırken bunlara dikkat edin

Üretici firması belli olan, marka bilinirliği yüksek ürünleri tercih edin. Etrafınızdaki diğer ailelerden ürün hakkında bilgi alın.

KIVAMINI VE YUMUŞAKLIĞINI KONTROL EDİN

Oyun hamuru alırken bunlara dikkat edin

İyi bir oyun hamuru kolayca şekil alabilecek kadar yumuşak olmalı ancak ele yapışmamalıdır. Oyun hamuru oynanan zeminde leke bırakmamalı,  çabuk kurumamalı ve kuruduğunda kolayca temizlenmelidir. Alacağınız oyun hamurunu bu gözle değerlendirin.

ÇOCUĞUNUZUN YAŞINA UYGUN OLAN ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN

Oyun hamuru alırken bunlara dikkat edin

Çocuğunuz sizin gözetiminiz altında 2 yaşından itibaren oyun hamuruyla oynamaya başlayabilir. Bu yaşlarda hamuru henüz şekillendiremese de ona dokunmak, mıncıklamak ve yuvarlamak çok hoşuna gider. Bu nedenle kalıpsız oyun hamurlarını tercih edin. 3 yaşından sonra ise el kasları iyice geliştiği için artık hamuru şekillendirmeye başlar. Basit kalıplı modeller tercih edebilirsiniz. Yaşı ilerledikçe ilgi alanlarına yönelik olarak oyun hamuru setleri daha çok ilgisini çekecektir. Çocuğunuzun bu setlerle ortaya çıkardığı eserleri görünce gözlerinize inanamayacaksınız.

Doğal malzemeler kullanılarak üretilen Play-Doh oyun hamurları, 60 yıla yakın bir süredir anneler tarafından güvenle tercih ediliyor.

False