GeriOyun Ve Aktiviteler Mucizevi oyun setleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mucizevi oyun setleri

Mucizevi oyun setleri

Çocukların odaklanmalarını sağlar, konsantrasyonlarını geliştirir.

Hamurlarla oynar oynar daha sonra boyar sonra da hamurları kurutur ve saklardık. Oyun hamurlarını yapmak yeterince yorardı bizi en zevkli kısma oynamaya gelince de iyice yorulur ve mutlu bir şekilde uyurduk. Yeni jenerasyon o kadar şanslı ki rengarenk bir dünyanın içindeler.

Anne olduktan sonra oğlumun gelişimine uygun oyuncakları uzun süre aradım. 2 yaşından sonra gelişimine en uygun oyun sahasını geliştirdik. Evimize renk renk hamurlar aldık. Oğlum oyun hamurlarıyla oynarken hayalindeki her şeyi yapmaya çalıştığını fark ettim. Hamurlar hayal gücünü geliştirmesinin yanı sıra esneklik ve motor gelişimini de sağlıyor. Boşuna mucizevi bir şey demiyorum. Hamurlarla oynarken evimizde kocaman bir sessizlik hakim oluyor. Anne gücünün yapamadığını o yumuşacık renkli dünya başarıyor. Renkleri öğreniyorlar, beraber vakit geçirmeyi ve paylaşmanın verdiği özel dünyayı keşfediyorlar. Kayra 2 yaşından beri ana renklerden, ara renkler dair renk bilgisi inanılmaz. Şimdi daha iyi anlıyorum iyi ki oynatmışım.

Mucizevi oyun setleri

Son zamanlarda bizim merak ettiğimiz bir oyun seti vardı. Merak ettiğimiz Play-Doh Neşeli Pastacı oyun setini aldık. Neşeli Pastacı oyun setiyle oynarken inanılmaz zaman geçirdik oğlumla, kendi ekmeğimizi, pastamızı ve üstelik kruvasan bile yaptık. Oyun hamurunuz varsa oyun setiniz de mutlaka olmalı, inanılmaz güçleri var, sihir gibi…

Ben her zaman bir çocuk gibi Play-Doh hayranı oldum ve şimdi bir anne olarak da Play-Doh oyun setlerine bayılıyorum. Play-Doh’nun Neşeli Pastacı oyun setiyle oğlum tam bir pastacı oldu. Bu oyun setini almak için erkek/ kız çocuğunuzun olması fark etmez. Paketi açtık ve 1 kaç dakika için de oğlum minik bir pastacı oldu. Setin içinden çıkan Play-Doh plus hamurları krema kıvamındaki gerçek pasta kreması gibi… Şekil vermesi de bir o kadar kolay, hamurlara şekiller verip zencefilli kurabiyeler yaptık. Oğlumun “Anne artık senin gibi pasta ve ekmek yapabilirim” demesi paha biçilemez. Çocuğunuzun içindeki yaratıcılığın çıkması ve kaliteli zaman geçirmesi için harika bir set. Oyun setleri o küçücük ellerin ve parmakların kontrolünü sağlar.

Mucizevi oyun setleri

  • Odaklanmalarını sağlar, konsantrasyonlarını geliştirir.
  • Sakinlik verir ve yatıştırıcı bir özelliğe sahiptir.
  • Çocuğunuzun küçücük parmaklarını, ellerini ve bileklerini güçlendirmeye yardımcı olur. Parmak gücü için mükemmeldir.
  • Çocuklar oyun hamuru ve setleriyle oynarken keşfeder, sınırsız hayal güçlerini kullanmaya teşvik eder.
  • Kas ve ince motor becerilerini geliştirir.
  • En önemlisi çocuklar paylaşmayı öğrenir.
  • Çocuklar renkleri ayırt etmeyi, nerede ve nasıl kullanması gerektiğini öğrenirler.
  • Oyun setleriyle oynamak açık bir deniz gibi, neyi nerde yapabilecekleri çocuklarımızın elinde...

Ve bu oyun setiyle bu ellerden inanılmaz mucizeler çıkabilir...

Mucizevi oyun setleri

Anne olduktan sonra elimden geldiğince oğlumu doğal ve kimyasal içermeyen ürünlerle yetiştirmeye çalışıyorum. Oyuncak seçerken de çok dikkatliyim, her oyuncağı almam ve oynatmam. Oyun hamuru seçerken içeriği gıda boyası, tuz, su ve buğday unundan oluştuğu için Play-Doh tercih ediyorum. Play-Doh tamamen doğal maddelerden oluşturulmuş bir ürün. Benim için güvenilir bir marka. Play-Doh ile çocuğunza koskocaman renkli bir dünyaya kapılarınızı açabilirsiniz.

KAYNAK: www.momssweetbaby.com

False