GeriOyun Ve Aktiviteler İyi fikirler & yeni ürünler – Play-Doh oyun setleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İyi fikirler & yeni ürünler – Play-Doh oyun setleri

İyi fikirler & yeni ürünler – Play-Doh oyun setleri

Oyun hamuru çocuğun yaratıcı zekasını ve hayal gücünü geliştiriyor.

Şimdi onlarca renkte, daha yumuşak ve sanırım daha sağlıklı formüle edilmiş hamurlarla oynuyor çocuklarımız. Ben çok önemsiyorum çünkü sadece bir oyuncak değil. Oyun hamuru çocuğun yaratıcı zekasını ve hayal gücünü geliştiriyor. İnce motor gelişimini destekleyen daha iyi bir yöntem olduğunu da sanmıyorum çünkü hamuru ellemek, yoğurmak ve ona şekil vermekle geçirdiği zamanlarda el kasları güçleniyor, becerileri arttırıyor. Bu ne demek biliyor musunuz? İleride kalemi çok daha kolay tutacak, makası çabucak kavrayacak ve kullanacak.

Biz bir de Play-Doh oyun setlerine bayılıyoruz. Pek çok farklı etkinlik yapabiliyorsunuz. Dişçi, kurabiye, pasta, dondurma setleri var örneğin. Koray küçükken Renk Fabrikası seti vardı. Kalıplarıyla birlikte saatlerce oynardık. Alin ise elbette mutfakla ilgili. Yemek yapsın, pasta süslesin istiyor. Mutfakta benimle yapmak istediği ama yapamadığı her şeyi hamur setleriyle gerçekleştirebiliyor. Kendince son derece anlamlı şeyler çıkartıyor. En azından pasta yaparken iki kek arası krema ve meyve koyulduğunu keşfetti. Hem yapıyor hem anlatıyor. Önüne 3-4 renk hamur koymaktansa bu setlerle sevdiği ve ilgi duyduğu oyunu oynamasını sağlamayı tercih ediyorum. Bu setler çocuğun oyun kurmasını, oyunu devam ettirmesini sağladığı gibi konsantrasyonunu da arttırıyor. 

[video=hurriyetaile_video/2448]

Bu aralar en sevdiğimiz set ise Play-Doh Cupcake Festivali. Hamurlarla “cupcake”leri hazırladıktan sonra dönme dolaba yerleştirip süslüyorsunuz. Ayrıca setin üstündeki küçük kalıplara hamuru bastırdığınızda ortaya bir sürü eğlenceli şekil de çıkıyor. Alin hamurları alıp kendince kek yaptıktan sonra kaplarına koyuyor, onları süslüyor sonra bize servis ediyor. Takıyor, çıkarıyor, yerleştiriyor, aletleri kullanıp şekil vermeye çalışıyor. Sanırım en çok kapaklı kurabiye kalıbını sevdi. Çocuğun ilgi alanına göre tercih yapınca eğlence daha fazla oluyor. 

Alin Koray'a göre kesin daha becerikli. Koray ise ¨Ben ne yapacağım nasıl yapacağım?¨ diyor bu aralar. ¨Bazı şekilleri bilmiyorum hep aynı şeyler aklıma geliyor¨ dediği bir gün, gel o zaman fikir alalım dedim ve Play-Doh'un 'Hamurdan Fikirler' sayfasını açtım. Meğer çocuktan önce anne babanın bakması gerekiyormuş siteye. Harika fikirler, yaratıcı örnekler var, mutlaka göz atın.

Oyun hamuru ve hamur setleri satın almaktan keyif aldığım, fiyatını çok da düşünmediğim yegane oyuncak. Çünkü dediğim gibi sadece hamur veya sadece oyuncak değil. Çocuğun hayal dünyasını geliştiren, anne babanın da o naif dünyayı biraz olsun keşfetmesini sağlayan muhteşem şeyler.

KAYNAK: www.slingomom.com

False