Funda Öztürk Alban
Funda Öztürk Alban
Funda Öztürk Alban

Havuzda ve Denizde Bunlara Dikkat!

Videomuzda uygulamalı eğitim!

Haberin Devamı

Yazın havuzda ve denizde çocuğumuzla geçirdiğimiz zaman en eğlenceli zamandır. Çocuklar büyükse dalma yarışması, yüzme yarışması, atlama yarışması yapmanın keyfi büyüktür. Ancak çocuklar küçükse ve yüzme bilmiyorlarsa işte bu noktada çok dikkatli olmak gerekir. Spor Eğitmeni Funda Öztürk Alban, izleyeceğiniz videoda bu konuda önemli noktalara dikkat çekti.

[video=hurriyetaile_video/havuzguvenligi.flv]

Deniz Oyuncakları

Şişme deniz oyuncakları iyi bir alternatif olarak görünse de hem çocuğun yüzme eğitimine başlangıcını negatif etkileyip onu tembelliğe ve çekingenliğe iter hem de patlayıp, delinip ya da ters dönüp çocuğunuzun boğulma tehlikesi geçirmesine neden olabilir.

Can Simitleri ve Kolluklar

Can simitleri ve kolluklar çocuğu suda dik tutar. Oysa yüzme, suya yatarak öğrenilir. Bebek simitlerinin ayaklı olanları ise ters dönerek ciddi tehlikelere ve kötü tecrübelere neden olabilir.

Haberin Devamı

Çocuğunuzu Korkutmayın!

Ebeveynlerin özellikle korkan çocuğa yaklaşımı önemlidir. “Erkek adam korkar mı, sudan korkulur mu hiç? Gemiler yüzüyor sen mi yüzemeyeceksin” gibi sözlerle çocuğu motive etmeye çalışması yanlış, aynı zamanda faydasızdır. Hele de en büyük hata, bu söylemlerin ardından çocuğu derin sulara doğru fırlatarak atmaktır.

Yanlış tutumlar yüzünden hayatı boyunca birçok yetişkin denizi sadece uzaktan sevmekle teselli bulur. Büyüklerin boyutunu bilmediği hataları yüzünden küçüklerin deniz gibi özel bir dünyayı keşfedememeleri kader olmamalıdır. Doğru yöntemlerle, çocuklarınızın sıkıntısını anlayıp çözmeye çalışarak suyu seven ve keyfini çıkarabilen çocuklarınız, tatilde beraber geçen keyifli anlarınız ve anılarınız olabilir.