GeriOyun Ve Aktiviteler Çocuklarınızı koleksiyon yapmaya yönlendirin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklarınızı koleksiyon yapmaya yönlendirin

Çocuklarınızı koleksiyon yapmaya yönlendirin

Ebeveynlere bu konuda önemli tavsiyeler...

Koleksiyon yapma alışkanlığı çocuklara, bir dönem ya da obje konusunda derin bilgi sahibi olma, koruma içgüdüsü ve disiplin kazandırırken, kendilerini farklı hissetmelerini ve duygularını ön plana çıkarmayı da sağlar. Koleksiyonların geleceğe dair en iyi yatırımlardan biri olduğunun altını çizen Bukacparaeder.com internet sitesi kurucusu Muazzez Bodur, gençleri ve çocukları bu işe yöneltmek için ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu.

1. Keyif alacağı koleksiyonu oluşturması için seçiminde ona destek olun

Koleksiyonerliğin birinci kuralı severek almaktır. Koleksiyon yapacak olan çocuk ya da genç, sizin yönlendirdiğiniz değil, kendi seçtiği objeler için teşvik edilmeli. Sizin için anlamsız gelen objeler çocuğunuz için çok anlamlı olabilir ayrıca farklı olan her zaman daha çok ilgi çeker. Bu objeler onun kişiliğini yansıtır ve geliştirir. Her insan farklı olduğu gibi koleksiyonlar da farklıdır.

2. Fuar ya da antikacıları birlikte gezin

Çocuğunuz sizinle birlikte fuar ya da dükkanları gezmeye başlasın. Hatta ona 10-20 lira para verip sizden izin almadan, beğendiği veya koleksiyonunu tamamlayacak bir objeyi almasına izin verin. Objeyi satın alırken sorgulaması için ona destek olun. Ülkemizde hemen hemen her ilde ufak da olsa bir antikacılar çarşısı, bitpazarı, müzayede şirketi var. Bunları pazar günleri birlikte ziyaret edebilirsiniz.

3. Keşfetmesini sağlayın

Çocuklar açık pazarlarda bir sürü stand içinde hem çok eğlenecek hem de araştırmacı ruhlarını geliştirecekler. Bitpazarlarını gezerken onları da götürün. Keşfetmesini sağlayın, yanınıza alacağınız bir büyüteç onu daha çok havaya sokacaktır. Objeleri kirli de olsa ellemesine ve hissetmesine izin verin.

4. Diğer koleksiyonerler ile tanıştırın

Tanıdığınız diğer koleksiyonerler ile onu tanıştırın. Onlarla yaptığı koleksiyonu paylaşsın, bilgi alsın. Bu yaklaşım, yaptıkları koleksiyonun ileride ne kadar değerli olabileceği algısını yaratırken, aynı zamanda başka koleksiyonerlerin paylaşımlarından çok şey öğrenmesini de sağlayacaktır.

5. Koleksiyonuna iyi bakmasını öğretin

Koleksiyonunun özelliğine göre bakımını ilk etapta ona öğretmek gerekebilir. Çocuklar ve gençler bizim gösterdiğimiz dikkati çoğu zaman gösteremez. Ona, koleksiyon objesine sahip olmaktan daha önemli olan şeyin koleksiyonu korumak olduğunu öğretmek ve sıklıkla hatırlatmak gerekir. Koleksiyon objeleri için uygun saklama koşulları hakkında yazılar okumasını sağlayın. Koleksiyon objeleri için ayrı bir alan oluşturarak objeleri korumaya başlayabilirsiniz.

6. Koleksiyonunun görünmesini sağlayın

Çocuğunuzun koleksiyonunu teşhir edebileceği özel bir alan hazırlayın. İlk etapta şefaf bir kutu bile olabilir. Koleksiyon büyüdükçe uygun, camlı bir dolap alabilirsiniz. Her koleksiyoner, eserlerini başkalarına göstermek ve gurur duymak ister.

7. Sosyal ağlardaki antika gruplarına üye olmasını sağlayın

Ülkemizde sayıları az da olsa, internet üzerinden antika gruplarına ulaşılabilir. Önce sizin araştırmanız gerekebilir. Sosyal ağları bu amaçla kullanıp onun üye olmasını sağlayabilirsiniz.

8. Onunla kişisel hazinenizi paylaşın

Kendi koleksiyonunuz varsa, koleksiyonunuzdan bir parçayı onunla paylaşabilirsiniz. Çocuklar, ebeveynlerinin çok değer verdiği bir objeye sahip olmayı sevecektir.

       

Çocuklarınızı koleksiyon yapmaya yönlendirin
       

Eski araba koleksiyonu

Çocuklarınızı koleksiyon yapmaya yönlendirin

Pena koleksiyonu

 Â

Çocuklarınızı koleksiyon yapmaya yönlendirin

Porselen bebek / oyuncak koleksiyonu

Çocuklarınızı koleksiyon yapmaya yönlendirin

Eski fotoÄŸraf koleksiyonu

False