GeriOyun Ve Aktiviteler Çocuğunuza anlatabileceğiniz en güzel 5 masal!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuğunuza anlatabileceğiniz en güzel 5 masal!

Çocuğunuza anlatabileceğiniz en güzel 5 masal!

Bu masallar çocuğunuzun zekasına katkı sağlayacak.

Bütün anne ve babalar çocuğunun mutlu bir çocukluk geçirmesi, okula istekle başlamasını, çok zeki ve başarılı bir hayat sürdürmesini, vicdanlı bir birey olmasını diler ve bunun için çabalar. Masallar bu çabanın en önemli aşamasını oluşturur çünkü zeka, vicdan ve başarı çocukluk döneminde şekillenir ve tüm hayatı etkiler. Çocuğunuzla eğlenerek vakit geçirmek aynı zamanda da duygularının ve zekasının olumlu bir şekilde gelişimini sağlamak istiyorsanız bol bol masal anlatmalısınız.

Psikolojik Danışman Dolunay Kadıoğlu masalların çocukların yaratıcılıklarının gelişmesinde, zihinsel ve bilişsel gelişimlerinde, empatiyi ve sağduyu öğrenmelerinde çok yardımcı olduğunu vurgulayarak “Öğrenmenin ömür boyu olduğuna inanan biri olarak diyebilirim ki: yetişkinler için yazılan masallar da empati ve sağduyunun gelişmesi için çok ama çok önemli!“ dedi.

ÇOCUĞUNUZA ANLATABİLECEĞİNİZ 5 MASAL

1- Kibritçi Kız: Çocuğunuzun duygusal gelişiminin tamamlanmasına katkı sağlar.

“Bir yılbaşı gecesiydi. Dondurucu, kavurucu bir soğuk vardı. Yoldan geçenler paltolarının yakasını kaldırmışlar, atkılarına bürünmüşler, hızlı hızlı yürüyorlardı. Kimi evine geç kalmış acele ediyor, kimi bir eğlence yerine gidiyordu. Çocuklar koşuyorlar, birbirlerine kartopu atıyorlardı. Gecenin zevkini en çok onlar çıkarıyorlardı. kahkahalarla gülüyorlar, sevinçle haykırıyorlardı. Yalnız bir çocuk vardı ki gelip geçenler onun farkında değillerdi. …”

 

Çocuğunuza anlatabileceğiniz en güzel 5 masal

2- Pinokyo: Sizi çocukluğunuza götürecek bu masal, çocuğunuzun yaratıcı düşünmesini ve farklılıklara karşı ılımlı yaklaşmasını sağlar.

“…Pinokyo’nun okula gitme zamanı geldi çattı. Pinokyo, okuyacağı alfabe kitabını satın alabilmek için ceketini sattı. Bu azmi gören Geppetto Usta onu okul yolladı. Okulda uslu duracağına dair onda söz aldı…”

 

Çocuğunuza anlatabileceğiniz en güzel 5 masal

3- Çirkin Ördek Yavrusu: Çocuğunuzun güzellik çirkinlik gibi soyut kavramları doğru bir şekilde öğrenmesini sağlayarak her şeyin göründüğü gibi olmadığını anlatır.

“…İlkbaharda bir kuğu sürüsü gölün kıyısına yuva yapmaya geldi. Çirkin ördek yavrusuyla tanışmak için yaklaştılar. Fakat kendisini bu zarif kuşlarla arkadaşlık etmek için çok çirkin ve kaba buluyordu. Birden bire suda aksini gördü. O da ne!...”

Çocuğunuza anlatabileceğiniz en güzel 5 masal

4- Uyuyan Güzel: Çocuğunuz bu masalın sonunu tahmin etmeye çalışarak hayal dünyasını geliştirir.

“Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde uzaklar ülkesinin yakınında, güzellikler ülkesinin hemen yanı başında bir ülke varmış. Mutluluklar ülkesiymiş…”

 

Çocuğunuza anlatabileceğiniz en güzel 5 masal

5- Kurşun Asker: Çocuğunuzun melodram duygusunun gelişmesini sağlayarak olaylara daha farklı yaklaşmasını sağlar.

“Ah! Ne güzel kurşun askerler diye mırıldandı küçük çocuk. Doğum yıl dönümünde kendisine verilen armağanları gözden geçiriyordu. En çok, kurşun askerleri beğenmişti. Onları, kutularından çıkararak, masanın üzerine bir bir sıraladı. Düzgün tüfekleri ve kırmızı şapkaları ile hepsi de çok güzel duruyordu. Fakat o da ne? Kurşun askerler arasında bir tanesi, arkadaşlarına benzemiyordu. Çocuk, bu askeri eline aldı ve öbür kurşun askerlerin sırasından ayırdı. Çünkü, bu kurşun askerin tek bacağı vardı. Öbür bacağı, her halde, usta tarafından yapılırken unutulmuştu…”

Çocuğunuza anlatabileceğiniz en güzel 5 masal

[fotogaleri=578]

False