Yaz tatilinde eğlenmek öğrencilerin hakkı!

Bu dönemde bol bol spor yapılmalı, kitap okunmalı.

Haberin Devamı

Yaz tatili pek çok öğrencinin heyecanla beklediği dönemdir. Yaz tatilinin öğrenciler için anlamı; uzun uyku saatleri, bol gezme ve eğlenmektir, okula ve derslere ait sorumlulukların olmadığı serbest zaman demektir.

Hem çalışmaya zaman ayırın hem eğlenmeye!

Yaz tatilinde hem sınavlara hazırlanmak hem dinlenmek hem de eğlenmek mümkündür. Yaz tatili demek boş zaman geçirmek, günün yarısında uyumak, günün 10 saati internette zaman öldürmek demek değildir. Yaz tatilinde keyifle, dinlenerek, geleceğe hazırlanarak zamanı değerlendirmek önemlidir. Hem dinlenmeye hem de çalışmaya zaman ayırarak, tatil döneminde bir günü etkin ve verimli planlarsanız her şeye zaman bulabilirsiniz.

Yaz tatilinde dinlenmek önemli

Bilinmelidir ki yaz tatili dinleme zamanı ancak bireyi her yaptığı şey dinlendirmez. Gelin şimdi neler dinlendirir ya da tatilde neler yapılsa gerçekten zihinsel, bedensel ve duygusal gelişimimize katkısı olur onlara bakalım…

Haberin Devamı
  • Günlük 8-9 saat, keyifle uyumak için yeterli olacaktır.
  • Ders çalışmayı tercih ettiğiniz saati bireyin belirlemesi önemlidir.
  • Tatil döneminde günlük en fazla 2-3 saatlik sınava hazırlık fazlasıyla yeterli olacaktır.
  • Bilgisayar ve telefona yıl içine göre daha fazla zaman ayrılabilir ancak yine de kontrollü kullanması ve tüm sosyal etkinliğin internet olmaması önemlidir.
  • Yaz tatili demek bolca spor, kitaplar, gezmek tozmak ve eğlenmek demek. Bu nedenle bol bol spor yapın, arkadaşlarınızla yüz yüze zaman geçirin.

Meslek seçimi planlarınızı ihmal etmeyin

Gençler yaz tatilinde meslek seçimini ve hangi mesleği yaparken mutlu olacağını düşünebilir. Mümkünse hayallerindeki meslekle ilgili araştırmalar yapabilirler, bu meslekleri yapanlarla iletişime geçmeyi, bu mesleklerin yapıldığı iş yerlerini ziyaret etmeyi planlayabilirler. Hayallerindeki okullara ve üniversitelere eğer imkan varsa ziyaretler yapabilirler.

Psikolojik Danışman
Dolunay Kadıoğlu 

Yazarın Tüm Yazıları