GeriÇocuk Sağlığı Tuvalet eğitiminde 5 kolay öneri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tuvalet eğitiminde 5 kolay öneri

Tuvalet eğitiminde 5 kolay öneri

Çocuklarda tuvalet eğitimine mutlaka çocuğun hazır olduğu uygun dönemde başlanmalıdır. Peki, çocuğun tuvalet eğitimine hazır olup olmadığını nasıl anlaşılır? Tuvalet eğitimini kolaylaştırmak için neler yapılabilir? İşte size tuvalet eğitimini kolaylaştıracak birkaç ipucu..

1) ÇOCUĞUNUZUN HAZIR OLDUĞUNA EMİN OLUN

Her çocuk hayatlarının farklı zamanında tuvalet eğitimi için hazır olabilir. Bazıları bir yaşından erken hazırken bazılarında bu süreç üç-dört yaşından sonra başlayabilir. Çocuk ancak bedeninin farkına vardığında tuvalet eğitimine hazır hale gelir.

Tuvalet eğitiminde 5 kolay öneri

2) HAFTALIK METOD KULLAN

Bu yöntem özellikle iki veya daha fazla gün evde olmayan anneler için idealdir. İşin sırrı evde olduğunuz günlerde çocuğunuza 30 dakika eğitim vermek onu lazımlıkta oturtmaktır. Bu en etkili yöntemdir ve tekrarlamayı gerektirir. Bu da çocuğun beyninin bağlantı kurmasına yardımcı olmada önemli rol oynar.

Tuvalet eğitiminde 5 kolay öneri

3) ÇIKARTMALAR HEDİYE EDİN

Her ebeveyn hafta sonu metodunu uygulayamaz. Yoğun çalışma temposunda çocuğunuza tuvalet eğitimi vermek için zaman ayırmak zor olabilir. Bunun yerine zamanınız olduğunda çocuğunuzu iki dakika lazımlık üzerinde oturtun ve yaptıklarında sevdiği bir çıkartmayı hediye edin. Çocuklar çıkartmaları çok sever ve daha fazla çıkartma toplamak için tuvaletini yapar.

4) BEBEK BEZİYLE YATMASINA İZİN VERİN

Tuvalet eğitimi çocukların hayatında büyük bir adımdır. Tüm süreci çok hızlı anlayıp ayak uyduramayabilirler. Bu nedenle özelliklede gece boyunca altına kaçırmamasını beklemeyin. Başlangıç olarak geceleri bebek bezi takabilirsiniz. Kuru bir bebek beziyle uyandıklarında anlayın ki bebek bezini çıkarmaya hazırlar. Çocuğunuzun uyumadan önce tuvaleti yaptığından emin olun.

5) KİTAP OKUYUN

Çocuklar kitaplardan çok şey öğrenebilirler. Özellikle tuvalet eğitimi kitapları çocuklarınızın bu süreci anlamasında adım adım yardımcı olacaktır. Bu özellikle görsel hafızası iyi olan çocuklar ve görerek yapan çocuklar için önemlidir.

  

Tuvalet eğitiminde 5 kolay öneri

  
Not: Tuvalet eğitimi konusunda problem yaşıyorsanız mutlaka bir uzmandan yardım alın.

False