GeriÇocuk Sağlığı Tatilde çocuğunuza daha fazla vakit ayırın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tatilde çocuğunuza daha fazla vakit ayırın

Tatilde çocuğunuza daha fazla vakit ayırın

Çocuklarınıza baskı değil, ilgi göstermelisiniz.

İnsan ve Toplum Bilimleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan, yaptığı açıklamada, ailenin kişilik gelişimindeki önemine dikkati çekerek, tatillerde ailelerin başarı sorgulaması yapmak yerine çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmesini istedi. Çocuklara örnek olacak olan anne ve babaların ve öğretmenlerin kitap okumalarının önemli olduğunu belirtti. Başarısızlıkların telafi edileceğini ancak kişilik gelişimindeki olumsuz bir etkinin geriye dönüp düzeltilmesinin zor olduğunu vurguladı.

Tatilde çocuğunuza daha fazla vakit ayırın

ÇOCUK EĞİTİMİNDE AİLENİN SORUMLULUKLARI ÇOK ÖNEMLİ

Gerek çocukluğun ilk yılları olan okul öncesi dönemde, gerek okul yıllarında ailenin vermiş olduğu eğitim veya takındığı tavır çocuğun kişilik gelişimini önemli oranda etkilemektedir. İlgisiz büyüyen çocukta oluşan olumsuz kişilik yapısı daha sonraki dönemlerde telafisi zor sonuçları doğurmaktadır. Yaşamın ilk yıllarını olumsuz ve ilgisiz koşullar içinde geçirmiş olan bireylerin bu olumsuzlukları yetişkin olduklarında da devam ettirdikleri gözlenmiştir. Birey yetişkin olsa da çocuklukta yaşamış olduğu ailenin ve almış olduğu aile eğitiminin etkilerini taşımaktadır.

Tatilde çocuğunuza daha fazla vakit ayırın

ÇOCUKLARA KARŞI TUTATLI OLUN

Koyduğunuz kurallarda tutarlı ve kararlı olun. Sakın ola sık sık uyarı ve tehditlerde bulunmayın. Cezayı da ödülü de hiç değilse tatilde bir kenara bırakın. Sohbet edin, sohbetiniz arasına bazı mesajlara çaktırmadan yer verebilirsiniz. İyi bir tatilin ardından göreceksiniz isteyerek, severek yeni bir döneme başlayacak. Eğlencenin tadına vardıktan sonra, öğrenmenin hazzını yaşayacak.

SÖMESTİR TATİLİNİ NASIL PLANLAMALISINIZ?

İHA

False