SUÇİÇEĞİ NASIL BULAŞIR VE TEDAVİ EDİLİR?
- PAYLAŞ
PAYLAŞ
17.07.2016 - 00:00 | Son Güncelleme:
SUÇİÇEĞİ BULGULARI NELERDİR?
Suçiçeği döküntüleri başlamadan 1-2 gün önce çocukta ateş, halsizlik, kas ağrısı, baş ağrısı gibi bulgular olabilir. Döküntüler en çok saçlı deride, yüzde ve gövdede olur. Döküntüler başlangıçta kızarıklık tarzındayken sonrasında içi su dolu bombe alanlara dönüşür, ardından kabuklanarak iyileşir. Aşısız olgularda döküntü sayısı 300’ü bulabilir. Ağız, vajina ve göz içerisinde döküntüler görülebilir. Döküntüler ikincil enfeksiyon kapmadıkça iz bırakmaz.
Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapın
OKUYUCU YORUMLARI
Bu habere henüz yorum yapılmadı.
Önerdiğimiz "ÇOCUK" haberleri
ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda taşikardiler mutlaka tedavi edilmeli
Pediatrik Doğumsal Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alpay Çeliker, “Çocuklarda taşikardiye, yani kalp hızının normal düzeylerin çok üzerinde seyrettiği durumlara, erişkinlere göre daha az rastlanıyor. Ancak 5-6 yaşından sonra devam eden ve tedavi edilmeyen taşikardiler ileride bireyin yaşamında ciddi sorunlar doğurabiliyor” dedi. Çeliker, çocuklarda taşikardi ile ilgili uygulanması gereken teşhis ve tedavi sürecini anlattı.
devamı »
ÇOCUK SAĞLIĞI
Cisim yutan çocuğa nasıl müdahale edilir? Uzmanlardan önemli bilgiler
Şırınga çikolatanın kapağının boğazına kaçması sebebiyle yaşamını yitiren Mert Yağız Köksal, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Olay sonrasında ‘Acil durumlarda çocuklara ilk yardım nasıl yapılmalı?’ sorusu akıllara geldi. Konuyla ilgili uzmanlar vatandaşları bilgilendirdi.
devamı »
TÜMÜNÜ GÖSTER

