GeriÇocuk Sağlığı Stres çocukları depresyona sürüklüyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Stres çocukları depresyona sürüklüyor

Stres çocukları depresyona sürüklüyor

Çocuğunuz stresli ise onunla konuşmaya, problemi çözmeye çalışmalısınız...

Stres sadece yetişkinleri değil, çocukları da olumsuz etkiliyor. Çocukluk ve ergenlik döneminde yaşanan stres ve kaygı, ilerleyen yaşlarda ağır tablolara neden olabilir.

STRES SORUNUNA ZAMANINDA ÇÖZÜM BULUNMALI

Bu stresler, zamanında müdahale edilmezse, sonraki dönemlerde depresyon, anksiyete ve kaygı bozuklukları ile panik atak gibi ağır tablolara sebep olabilir. Bu tablolar yetişkinliğe varmadan çocukluk yaşlarında da ortaya çıkabiliyor. Stresten ve kaygıdan kaynaklı dikkat dağınıklığı, kaygı problemleri, geceleri dişleri gıcırdatma, alt kaçırma problemlerine kadar birçok problemler yaşanabiliyor.

Stres çocukları depresyona sürüklüyor

KAYGIYI ARTIRAN NEDENLER YAŞA GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR

Anne sütünden ayrılma dönemi çocuk için bir travmadır. Çünkü çocuk, anne sütünden ayrılmasıyla bireyselleşme dönemine girmiş oluyor. Tuvalet alışkanlığının kazanılması da çocuk için bir stres faktörü. Çocuklarda bu durumu engellemek yerine desteklemek ve teşvik etmek gerekiyor. Bu dönemdeki çocuklarda anne çocuk arasındaki iletişim çok önemli. Sağlıklı bir anne çocuk iletişimi olmadığında çocuk çok fazla duygu iniş çıkışları yaşamaya başlıyor.

SINIRSIZLIK ÇOCUKTA STRES YARATIYOR

Çocuklarınıza sınır koymaktan çekinmeyin. Çünkü sınır koymak, çocuğu engellemek değildir. Aksine sınır koymak çocuğun kendini güvende hissedebileceği bir alan oluşturmaktır. Sınırsızlık çocukta stres yaratan en büyük faktörlerden biridir.

AA

False