GeriÇocuk Sağlığı Oyuncaklara Sıkı Denetim
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oyuncaklara Sıkı Denetim

Oyuncaklara Sıkı Denetim

Oyuncaklara AB standartlarında denetim geliyor.

Oyuncakların, çocukların hem sosyal hem de psikolojik gelişimleri açısından büyük önemi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sebeple ebeveynlerin yanı sıra Sağlık Bakanlığı da oyuncak güvenliği konusunda hassas davranıyor ve sıkı bir denetim başlatıyor.

Türkiye'de oyuncak güvenliğinin sağlanması amacıyla AB desteğinde yürütülen “Oyuncak Analiz Laboratuvarında Kapasitenin Güçlendirilmesi ve Akreditasyonu Projesi”nin kapanış toplantısında konuşan Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, merkez bünyesindeki laboratuvarda, oyuncak analizlerinin AB standartlarına uygun olarak yapıldığını açıkladı.

Ertek; şüpheli görülen oyuncakların laboratuvarlarda inceleneceğini, güvenli bulunmayanların ise Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce toplatılacağını belirtti.

Ayrıca, “Bir oyuncağın ambalajında; TSE ya da CE belgesi, üretim yeri, seri no ve hangi yaş grubuna hitap ettiğine ilişkin bilgiler yer almıyorsa o oyuncak satın alınmamalıdır” şeklinde kesin bir bilgi verdi.

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Oyuncak Laboratuvarı Şefi Atilla Saka ise gelecek yıldan itibaren oyuncakları alevlenebilirlik açısından da incelemeye başlayacaklarını belirtti.

A.A

False