GeriÇocuk Sağlığı Oğlunu şişme havuza soktu, vücudu kıpkırmızı oldu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oğlunu şişme havuza soktu, vücudu kıpkırmızı oldu

Oğlunu şişme havuza soktu, vücudu kıpkırmızı oldu

ABD’nin Arizona eyaletinde yaşayan Dominique Woodger, 9 aylık bebeğini serinletmek için havuza soktu, ancak bu kararı bebeğinin cildinde ikinci derece yanıkların ortaya çıkmasına neden oldu. Genç kadın, şimdi tüm ebeveynleri uyarıyor…

Dominique Woodger isimli kadın 9 aylık erkek bebeği Nicholas’ı 40 dereceye varan havada evindeki havuzuna sokup serinletmek istedi. Havuzu kendi bahçe hortumlarıyla doldurduktan sonra genç anne çocuğu havuza soktu. Ancak Nicholas ağlamaya başladı. Annesi bebeğinin ıslanmaktan hoşlanmadığını ve bu duruma tepki gösterdiği için ağladığını sanıyordu.

Dominique Woodger "Kızdığından ağladığını sandım. Çünkü suratını yıkayınca bile çok kızardı. Sudan hoşlanmazdı" dedi. Ancak ağlaması durmayınca genç kadın bebeğinde farklı bir şey olduğunu anladı. Oğlunu havuzdan çıkardığında derisi kıpkırmızı olmuştu ve özellikle bebeğinin sırt kısmında birtakım yanıklar ve soyulmalar meydana geldiğini gördü.

KALICI BİR İZ OLMAYACAK

Ne yazık ki serinletmek istediği bebeğinin vücudunun yanmasına neden olmuştu. Çünkü havuzu doldurmak için kullandığı hortumun içindeki su, güneşte çok fazla kaldığı için 65 derecelik bir sıcaklığa ulaşmıştı. Annenin bir anlık dikkatsizliği korkunç bir kazaya sebep oldu. Üstelik durumu kısa sürede fark etmeseydi sonuçlar çok daha kötü olabilirdi.

Bebeği tedavi altına alan doktorlar, bebeğin vücudunun %30'unun 2. dereceden yanıklarla dolu olduğunu ve bebeklerin derileri ve vücutları, yetişkinlerden çok daha hassas olduğundan 10-20 saniyelik sıcak su bebeği bu hale getirebildiğini söyledi.

Oğlunu şişme havuza soktu, vücudu kıpkırmızı oldu

EBEVEYNLERİ UYARDI

Şimdi Dominique Woodger, başına gelenleri bütün ebeveynlerin bilmesini ve dikkatli olmalarını istiyor. Bir kanala verdiği röportajda “Dikkatli olun, şişme havuza hortumla su dolduracaksanız suyun sıcaklığını kontrol edin” diyor.

Las Vegas İtfaiyesi de olay sonrası çocuğun fotoğrafını Twitter’da paylaştı. Sosyal medyada ailelere dikkatli olmaları gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

Görsel: twitter.com/LasVegasFD

[fotogaleri=4092]

False