Sevil Eskicioğlu
Sevil Eskicioğlu
Sevil Eskicioğlu

Meditasyon çocukların hızlı öğrenmesini sağlıyor

Çocukların duygularını dengelemelerine de yardımcı...

Haberin Devamı

Çocuklara koşulsuz sevgiyi, kendilerini kontrol etmeyi ve duygularını yönetmeyi meditasyon aracılığı ile öğretebilirsiniz.

MEDİTASYONUN ÇOCUKLARA FAYDALARI

Meditasyon çocukların hızlı öğrenmesini sağlıyor

  • Kendilerini daha iyi anlamalarına,
  • Günlük hayatın getirdiği sorumlulukları rahatlıkla gerçekleştirmelerine,
  • Daha hızlı öğrenmelerine,
  • Stresi daha kolay yönetmelerine,
  • Aileleri ile ilişkilerini iyileştirmeye,
  • Öz güvenlerini yükseltmeye yardımcı olur.

Meditasyonun faydalarını öğrendiniz, çocuğunuz için en iyisini istiyorsunuz fakat asla unutmamanız gereken bir şey var, onları zorlarsanız “sakin ve anda kalmak” üzerine kurulu bu egzersizden fayda sağlayamayacaklardır.

ÇOCUĞUNUZU MEDİTASYONLA NASIL TANIŞTIRABİLİRSİNİZ?

Meditasyon çocukların hızlı öğrenmesini sağlıyor

1- Ona örnek olun: Çocuğunuz sizi kendisine örnek alacaktır. Bu nedenle öncelikle onun sizi göreceği şekilde düzenli olarak meditasyon yapmaya başlayın. bekleyin, yanınızda onun için hazırladığınız alana gelip oturması çok fazla zaman almayacaktır.

Haberin Devamı

2- Sessizlik oyunu düzenleyin: Haftada bir gün belirleyin ve o gün belirli saatler arası sizin sessizlik oyunu zamanınız olsun. Yoğun, koşturmacalı ve stres dolu hayatı değiştirmek istiyorsanız önce kendinizi değiştirerek başlamalısınız. Bunu oyun haline çevirin.

3- Nefes egzersizi öğretin: Panik anlarında “haydi şimdi nefes alalım” diye söyleyin ve çocuğunuzun bir anda hem odağını değiştirin hem de yaşam enerjisini yükseltin.

Eski zamanların bu müthiş bilgeliğiyle çocuğunuzu tanıştırın ve daha az stresli, daha sağlıklı bir yaşam için ona alan tutun.