Yusuf Can
Yusuf Can
Yusuf Can

Kepçe kulak sorunu öz güven eksikliğine neden oluyor

Tedavisine ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi...

Haberin Devamı

Kepçe kulak oluşumunda genellikle doğumsal kulak deformiteleri ve genetik faktörler rol oynar. Bu, normal anatomik yapının tersine kulak kepçesinin dışa doğru kıvrık olması problemidir.

CİDDİ PSİKOLOJİK SORUNLARA YOL AÇIYOR

Kepçe kulaklar çocukluk döneminden itibaren çocukta ciddi psikolojik sorunlara neden olabiliyor. Diğer çocukların hatta yetişkinlerin çeşitli şakalarına ve alaylarına maruz kalan çocuklarda içe kapanıklık, asosyallik, okul başarısızlığı gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Zamanla çocuğun yaşam kalitesinin düşmesine ve mutsuz olmasına yol açabilir. Kepçe kulak sorununda ailelere önemli görevler düşer. Aileler bu sorunun çözülmesine ne kadar erken başlarsa çocuklarının kişilik gelişimine, psiko-sosyal açıdan gelişimine o kadar katkı sağlar. Kulak kepçesi gelişimi 6 yaş civarında nerdeyse tamamlanmış olur. Ailelerin okula başlamadan önce çocuklarının bu sorundan kurtulmasına yardımcı olmaları çok önemlidir.

Haberin Devamı

Kepçe kulak sorunu öz güven eksikliğine neden oluyor

TEDAVİSİ BASİT VE GÜVENİLİR

  • Kepçe kulak estetiği ile kulak kıkırdağındaki bu deformasyon basit bir operasyonla düzeltilebilir. Bu operasyonda kulağın görünen yüzeyinde hiçbir şekilde dikiş izi kalmaz.
  • Kulak arkasında yapılan küçük bir kesi işlemiyle operasyon gerçekleştirilir. Kendiliğinden eriyen ve estetik dikişler kullanılarak kulak sargıya alınır.
  • Lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir. Operasyon sırasında ve sonrasında çocuğunuz ağrı ya da sızı hissetmez.
  • Hastanede kalınmasına gerek olmaz, çocuğunuz aynı gün evine dönebilir.
  • Kulaklara uygulanan sargı çoğunlukla 3 gün sonra alınır ve çocuğunuz 3 ile 5 gün içinde normal hayatına devam edebilir. Ama ardından ameliyat başarısının artması, elde edilen güzel sonucun kalıcı olması bakımından 2 – 3 hafta süre ile sadece yatarken koruyucu bir bant kullanması gerekebilir.
  • Kepçe kulak estetiği sadece kulak kıkırdağına uygulanan bir işlem olduğu için çocuğunuzda hiçbir şekilde işitme ya da fonksiyon kaybına neden olmaz.
  • Çocuğunuzun kepçe kulak sorunu ile birlikte yaşamasına gerek olmayacak kadar güvenilir ve basit bir operasyondur. Siz de alanında uzman bir kulak burun boğaz uzmanından destek alarak çocuğunuzun kepçe kulak sorunu ile yaşamasını önleyebilirsiniz.