GeriÇocuk Sağlığı Hayvansal proteinler zekayı artırıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hayvansal proteinler zekayı artırıyor!

Hayvansal proteinler zekayı artırıyor!

Bu besinler çocukların zeka gelişiminde büyük rol oynuyor...

Karakaya, en önemli görevi hücrelerin yenilenmesini sağlamak olan proteinlerin, vücut sağlığı ve metabolizmanın faaliyetlerini eksiksiz yerine getirebilmesi açısından vazgeçilmez öneme sahip olduğunu söyledi.

Birbirlerinden içerdikleri aminoasitlerle ayrılan bitkisel ve hayvansal proteinlerin vücutta çok farklı görevler üstlendiklerini ifade eden Karakaya, insanın en önemli organı olan beyninin çalışırken tükettiği proteinlerin ise hayvansal gıdalarda bulunduğunu bildirdi.

Hayvansal proteinler zekayı artırıyor

ÇOCUKLARIN ZEKA GELİŞİMİNDE BÜYÜK ROL OYNUYOR!

Hayvansal protein aynı zamanda çocuklardaki zeka gelişimini sağlayan en önemli unsur. Yeterli miktarda hayvansal gıda alan kişilerin bitkisel gıda tüketenlere oranla daha zeki oldukları araştırma sonucu belirlenmiştir. Vücudun tüm organlarının geliştiği ve hücre bölünmesinin daha sık olduğu çocukluk çağında hayvansal protein tüketimi çok önemlidir. Ancak protein, genç, yetişkin ve yaşlılar için de vazgeçilmezdir. Bir kişinin günde tüketmesi gereken en az protein miktarı, o kişinin kilosunun gram cinsinden değeridir. Yani 80 kilogram ağırlıktaki bir kişinin günde en az 80 gram protein tüketmesi gerekir.

  

Hayvansal proteinler zekayı artırıyor
  

Metabolizmanın kusursuz çalışabilmesi için protein dengesinin iyi ayarlanması ise çok daha önemlidir. Protein tüketiminin yüzde 60’ı bitkisel, yüzde 40 ise hayvansal gıda olarak ayarlanmalıdır. Kişinin bir günde alması gereken 80 gram proteinin en az 30 gramı hayvansal protein olmalıdır.

[fotogaleri=1105] 

 

Hayvansal proteinler zekayı artırıyor
 

Bitkisel protein içeren ekmek tüketiminin çok yaygın olduğu Türkiye’de, yeterli miktarda et, süt, peynir ve yumurta gibi hayvansal gıda tüketilmediğini vurgulayan Karakaya, “Ülkemizde, geleneksel alışkanlıkların yanı sıra hayvansal proteinlerin pahalı olması nedeniyle insanlarımızda ciddi oranda hayvansal protein eksiği var” dedi.

[video=hurriyetaile_video/serapduygulu2.flv]

False