GeriÇocuk Sağlığı Erkek çocuğunuzu büyütürken vermeniz gereken 3 öğüt
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkek çocuğunuzu büyütürken vermeniz gereken 3 öğüt

Erkek çocuğunuzu büyütürken vermeniz gereken 3 öğüt

Çocuk büyütmek zor zanaat. Hepimiz günümüz koşullarında zor şartlara göğüs gererek çocuklarımızın sağlıklı bireyler olabilmesi için emek harcıyoruz. Bunu yaparken de cinsiyetlerin kendilerine has zorluklarıyla da başa çıkmaya çalışıyoruz.

Kız çocukları için öğrenilmesi gereken gereklilikler çok ayrıyken erkek çocukları için çok daha farklı. Özellikle toplumun çocuklar üzerindeki baskısını da göz önüne aldığımızda dikkat etmemiz gereken noktalar artıyor. Ve toplum genelde kız çocuklarının nasıl yetişmesi gerektiği üzerine daha fazla kafa yoruyor. Oysa sağlıklı bir gelecek için erkek çocuklarının da kız çocukları kadar öğrenmesi, dikkat etmesi ve hassasiyet göstermesi gereken durumlar var. İşte ileride yetiştirdiğiniz erkek çocukla gurur duyabilmenizi sağlayacak, ona vermeniz gereken önemli birkaç nasihat...

Erkek çocuğunuzu büyütürken vermeniz gereken 3 öğüt

GURURUN CİNSİYETİ OLMAZ

Erkek çocuklarının üzerinde gururlu ve hatta eşittir şerefli olması noktasında aşırı bir baskıda bulunuyoruz. Ancak gururun hangi durumlarda insana neler yaptırması gerektiği noktalarını çok da iyi doldurmuyoruz. Bu nedenle çocuk o yaştaki aklıyla hata yapmış olsa bile gururlu olmak adına özür dilemeyi ve hatalı olduğu durumlarda alttan almayı öğrenemiyor. Büyüdüğünde ise ortaya egolu ve sosyal ilişkileri zayıf erkekler çıkıyor. Bu nedenle erkek çocuğunuzun özür dilemesine, yaptığı hatalar karşısında aşağı gelmesine izin verin. Onun sırtına gereksiz bir ‘erkeklik gururu’ yüklemeyin.

Erkek çocuğunuzu büyütürken vermeniz gereken 3 öğüt

KADINLAR EKSİK VARLIKLAR DEĞİLDİR

Bu aslında bir erkek çocuğunun sizin tarafınızdan aldığı ilk nasihat olmalıdır. Çünkü erkek çocukları toplumda karşılaştıkları her durum karşısından erkek olarak kendisinin ayrıcalıklı ve daha çok şeye hakkı olan bir birey olduğu düşüncesine kapılır. Toplumun bu kalıbını yıkmak ise bir erkek çocuğu ebeveyni olarak size kalır. Ona kadınların da erkekler kadar akıllı, yetenekli ve özgün varlıklar olduğunu sık sık anlatmalı ve aralarında bir farkın bulunmadığı noktasında uyarmalısınız. Tabii bu durum aile içi davranışlarınıza ve günlük konuşmalarınıza da yansıtılmalı. Çünkü farkında olmadan kadınları küçük gören ve düşüren davranışlarda siz bile bulunuyor olabilirsiniz. En ufak örnek kadınların kötü araba kullandıkları yanlış önyargısıdır. Bu gibi cümlelere öncelikle siz dikkat edin ki, çocuğunuz da dikkat etsin.

Erkek çocuğunuzu büyütürken vermeniz gereken 3 öğüt

SAYGI GÖRMEK İÇİN SEVGİ VE EMEK VERMELİSİN

Erkekler saygınlık derecelerine de takık bir şekilde büyütülürler. Çoğu saygıyı kaba kuvvet göstererek ya da birilerinin üzerine basarak edinebileceklerini daha sokakta oyun oynarken öğrenirler. Bu da erkek evladınızı korumanız gereken en önemli durumlardan biridir. Arkadaşları arasında, aile içinde, ikili ilişkilerinde saygı görebilmek için kaba kuvvete ve üstünlüğe değil sevgi göstermeye ve emek harcamaya ihtiyacı olduğunu ona küçük yaşlarında öğretirseniz, elde ettiği başarılar karşısında içiniz çok daha rahat olur.

  

False