Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Çocuklukta ihmal edilen mikropenisi büyütmek mümkün

Yenidoğan bebeklerde gerdirilmiş boyu 2.5 santimetrenin altında, 16 yaşından sonra 9 santimetrenin altındaki penis boyu mikropenis olarak kabul edilir. Tedaviye yanıt vermeyen ya da ihmal edilen vakalarda penis büyütme estetik ameliyatı ile kalıcı tedavi sağlanabilmektedir.

Haberin Devamı

Çocuklukta ve ileri yaşlarda çocuk sağlığı uzmanları ve ilgili hekimler tarafından altta yatan neden tespit edilip, hormonal ve benzeri tedavi prosedürü izlenerek mikropenisin boyunu uzatma yoluna gidilir. Bu tedavilerde yeteri kadar uzayamayan, tedavilere yanıt vermeyen ya da çocuklukta tedavi desteği ihmal edilen hastalarda genital organ boyu, psikolojik açıdan tam bir kâbusa dönüşebilmektedir. Bu durumda cinsel yaşamın aktif olarak başladığı 18 yaşından itibaren penis büyütme ameliyatı ile görünür genital organ boyu en az yüzde 20 oranında uzatılabilmektedir. 

MİKROPENİS NEDEN OLUŞUR?

Genital organ boyunun doğuştan itibaren mikro boyutta olmasının birçok nedeni olabilir. Testosteron hormonu penis uzamasında ve hacim kazanmasında en önemli faktördür. Testosteron testislerde üretilir. Az üretilmesi beyindeki hipofiz bezinden testisleri uyaran hormonların az üretilmesinden kaynaklanabilir. Ya da beyinde yeterince tetikleyici hormon üretilir ama testisler bu uyarıya gerekli yanıtı vermez, dolayısıyla erkeklik hormonu olan testosteron olması gerekenden az salgılanır. Bunun gibi durumlarda penis küçük kalır, gelişmez. Testosteron üretiminin yetersizliği dışında nedeni bilinmeyen mikropenis oluşumu da sözkonusudur. Genetik yatkınlığı da unutmamak gerekir.

Haberin Devamı

SAĞLIKLI CİNSEL ORGAN KRİTERİ

Çocuklukta ve yetişkinlikte ayakta idrarını yapabilen, cinsel açıdan sorun yaşamayan erkek sağlıklı penis boyuna sahiptir. Yine sağlıklı penis boyunda erkek genital organ boyu, kadın cinsel organ kanalı derinliğiyle uyumludur. Bu nedenle üreme yeteneği etkilenmez.

CİNSEL YAŞAMI ERTELEYEN RAHATSIZLIK

Fiziki muayene ile tespit edilen mikropenis rahatsızlığı, erkeğin psikolojisini ergenlik çağından itibaren olumsuz etkilemeye başlar. İnsanoğlunun en temel ihtiyaçlarından olan cinsel yaşamı tam bir kâbusa dönüştürür. Erkeğin, partnerine karşı komik duruma düşme olasılığı, utangaçlık kronik bir kaygıya dönüşebilmektedir. Cinsel yaşamını, aile kurma hayalini yıllarca erteleyebilir. Mikropenise sahip olan erkeklerde depresif ruh hali, karşı cinsten uzaklaşma eğilimi stresi gözlemlenir. Erkeklik organının yetersiz boyutta olması, erkeklik özgüvenini ciddi manada örseler.

Haberin Devamı

Penis büyütme ameliyatı ile mikropenis tedavisi

Erkeklik algısı ve özgüvenindeki eksikliği ortadan kaldırmak için mikropenis rahatsızlığı olan erkekler, 18 yaşından itibaren penis büyütme ameliyatı ile yüz güldüren sonuçlar alabilmektedir. Cinsel organın görünen uzunluğu en az yüzde 20 oranında uzatılır. Ameliyatın sonuçları kalıcıdır. Sadece bir kez uzatma ameliyatı yapılabilir.

Ameliyat genel veya lokal anestezi altında yapılmaktadır. Cinsel organın kasık kısmındaki deri altında kalan 3’te 1’lik kısmına işlem uygulanır. Tüylü bölgeden kesi açılarak, penis kökünü tutan asıcı bağlar yeterli miktarda kesilerek, cinsel organ öne doğru uzatılır. Operasyonun ardından estetik dikiş atılarak kesi izleri kapatılır. İzler tüylü bölgede olacağı ve birkaç yıl içinde ten rengini alacağı için rahatsızlık vermez. 1.5 saatte tamamlanan operasyonun ardından hasta 1 gün hastanede gözlem altında tutulur. Taburcu olduktan sonra birkaç gün arayla pansuman yapılır. 1 hafta içinde hasta işbaşı yapabilmektedir. Tam iyileşme ve cinsel ilişkiye girme takvimi 1 ila 1.5 aydır.

Haberin Devamı

TAMAMEN DOĞAL VE KALICI UZAMA

Penis büyütme ameliyatında cinsel organda hissizlik, damar ve sinir zedelenmesi sözkonusu değildir. Riskler minimal ve kontrol edilebilir seviyededir. Penis içine ya da dışına, uzama sağlamak için herhangi bir protez uygulanmaz. Tamamen doğal ve kalıcı bir uzama elde edilir.