Çocuklarla nasıl vakit geçireceğiz?

Çocuğunuzu yaptığınız işe dahil edin.

Haberin Devamı

Çocuklarımızın bizimle vakit geçirmesi onların gelişimi yönünden çok önemli. Ancak bu geçirilen zamanın kaliteli olması en az onun kadar önemli. Annelerin zamansızlıktan dolayı yaptığı gibi kendi işini yaparken birlikte zaman geçirmeye çalışmalarına çocuklar tepki veriyorlar. En güzeli anne ya da baba bir iş yaparken çocuğunu da işin içine katması ve birlikte yapmasıdır. Ancak böyle olduğunda çocuklar anne babalarına bakarak, onların nasıl iş yaptığını birlikte deneyimleyerek yaşam becerilerini geliştirirler. 

Çocuklarımızla birlikte geçirdiğimiz zamanı daha verimli kılmanın en güzel yollarından biri birlikte öğrenmektir. Müze gezerek, bir spor karşılaşmasını yerinde canlı izleyerek, kitaplardan ve internetten birlikte araştırma yaparak ve araştırdıklarımızı da tartışarak çocuklarımıza öğrenme merakını aşılayabiliriz. Bu çocuklar için çok değerli bir kazanımdır. Öğrenme arzusunu oluşturduğumuz çocuklarımız hayat boyu araştıracak, öğrenecek, hazır bilgilerle yetinmeyip kendisini geliştirecektir. Bu yüzden birlikte araştırmanın çok büyük önemi vardır.

Haberin Devamı

Birlikte yürümek, yapabiliyorsak birlikte spor yapmak, yürümek, yüzmek, tenis oynamak, masa tenisi oynamakta çocuklarımızla geçirdiğimiz zamanı değerli kılar. Birlikte kitap okumak okuma alışkanlığını kazandıracaktır. Okuduklarını anlatmasını istemek, üstüne düşünmek, tartışmak çocuklarımızın okuduklarını anlama ve anlatma becerilerini kazanmalarına faydalı olacaktır. Tabiata çıkmak, bitkileri tanımak, yaşam döngüleri üzerine araştırmalarda yaşamı anlamalarını sağlayacaktır.

Sonuç olarak çocuklarımıza kaliteli zaman ayıralım, bu zamanı öğrenme ve beceri kazanma odaklı yapalım. Unutmayalım ki çocuklar dahil her insan deneyimleyerek öğrenir. Onlara vereceğimiz en büyük kazanımın sevgimizle beslenmiş öğrenme merakı olduğunu daima göz önünde tutalım. 

Yazarın Tüm Yazıları