GeriÇocuk Sağlığı Çocuklarınızın sağlığı için ham bal
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklarınızın sağlığı için ham bal

Çocuklarınızın sağlığı için ham bal

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla çocukların eğitiminde beslenmenin etkisi gündeme geliyor. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerini tamamlamaları ve başarılı bir eğitim dönemi geçirebilmeleri için beslenme büyük önem taşıyor.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan ham balın çocuklar için faydalarını vurgulayan Bal ve Arı Ürünleri Üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, ham balın çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimi için vazgeçilmez besin kaynağı olduğunun altını çiziyor.

Çocukların sağlıklı ve düzenli beslenmeleri fiziksel ve zihinsel gelişimiyle birlikte okul başarısını da etkiliyor. Sınıf ortamında sıkça rastlanan bulaşıcı hastalıklar ve havasız sınıflarda hızla çoğalan mikroplar öğrencilerin bağışıklık sistemini zayıflatarak, sağlık sorunu yaşamalarına ve eğitimlerinde aksaklıklara neden oluyor. Yetişkinlere göre bağışıklık sistemi daha zayıf olan çocukların hastalıklara karşı güçlü kalabilmesi için beslenmelerine özen göstermeleri gerekiyor. İçerdiği vitamin, mineral, enzim, aminoasit ve probiyotiklerle bağışıklık sistemini güçlendiren ham bal, virüslerin vücuda girmesini engelleyerek çocukları hastalıklara karşı koruyor.

Pastörizasyon işleminden geçmeyen ve besleyici değeri yüksek olan ham balın çocuklar için önemli bir besin kaynağı olduğunu ifade eden Ahmet Bağran Aksoy, “Antibakteriyel özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendiren ham bal; grip, soğuk algınlığı ve solunum sistemi enfeksiyonlarını tedavi edici güce sahip. Okul döneminde çocukların hastalıklara karşı güçlü kalabilmesi için her sabah 1 tatlı kaşığı ham bal tüketmelerini öneriyoruz.” dedi.

ÇOCUKLARIN ZİHNİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Ham bal içerdiği aminoasit, kalsiyum ve demir gibi mineraller ile beynin gelişimi ve verimli çalışmasına katkı sağlayarak zihni kuvvetlendiriyor. Aynı zamanda vücudun ihtiyaç duyduğu kaloriyi ve enerjiyi içeren ham bal okul döneminde yoğun tempo içinde olan öğrencilere enerji vererek eğitim hayatlarına daha zinde devam etmelerine yardımcı oluyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL KARIŞIM

Her yaş grubuna hitap eden özel karışım kürü tarifini paylaşan Ahmet Bağran Aksoy, ‘’Vücudu zırhlayan özel karışım kürü ile çocuklarınızın sağlığına destek olabilirsiniz. Bu kürün içeriğinde; 500 gram ham bal, 100 gram polen, 100 gram arı sütü ve 20 gram propolis bulunmaktadır. Özellikle 4 yaş civarı ve üstündeki çocuklara yarım tatlı kaşığı şeklinde verilebilir. Eğer sağlıklı nesillerin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyorsak bu tarz şifa kaynaklarını tüketmeliyiz’’ açıklamasında bulundu.

False