GeriÇocuk Sağlığı Çocuklarınızı açık havadan mahrum bırakmayın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklarınızı açık havadan mahrum bırakmayın!

Çocuklarınızı açık havadan mahrum bırakmayın!

Açık havanın çocuğunuzun gelişimi için ne kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz?

Açık havanın ve güneşin çocuğunuzun gelişimi için ne kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz? Ancak günümüz şartlarında çocuklar zamanlarının çoğunu kapalı alanlarda hareketsiz olarak televizyon ve bilgisayar başında geçiriyor. Oysa ki çocukların sağlıklı büyümesi için açık havaya ve güneşe ihtiyaçları vardır. 

Miyopluk ya da uzağı net görememe sorunu en yaygın göz bozukluklarından birisidir. Çocukların dışarıda, açık havada geçirdikleri zamanın artırılması onların genel sağlığı ve görmeleri için oldukça önemlidir.

Çocuklarınızı açık havadan mahrum bırakmayın

AÇIK HAVA HASTALIĞIN İLERLEMESİNİ AZALTIYOR

İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nde yürütülen çalışmada çocukların dışarıda geçirdiği zamanın miyop olma olasılığını ve miyopinin ilerleme şansını yaklaşık %13 oranında azalttığını ve buna karşın, haftada 4 saatten fazla kapalı alanda oynayan çocuklarda uzakta bulanık görmenin daha sık görüldüğü tespit edildi. Bunun sonucunda hafta boyunca açık havada geçirilen her saatin uzağı görememenin (Miyop) ilerleme riskini %2 oranında azalttığı bulundu.

SOKAKTA OYNAMAYAN ÇOCUK HASTA OLUYOR! (TIKLAYIN)

Araştırmalar gösteriyor ki dışarda oynayan çocukların miyop olma olasılığı daha azdır. Açık havada olmanın neden miyopluğa karşı koruyucu olduğunun nedenini kesin olarak bilmiyoruz. Açık hava faaliyetlerinin görmedeki rolünü açıklamak için daha fazla araştırma yapılması gerkiyor.

 

Çocuklarınızı açık havadan mahrum bırakmayın
 

OYUN SEÇİMİ DE HASTALIKTA ETKİLİ

Miyopi artışı zamanlaması bilgisayar ve cep telefonu kullanımındaki artış ile çakışıyor. Yaş, aile geçmişi ve fazla okuma gibi etkinliklerin bazıları Miyopi oluşumunda etkili olabilir. Aynı zamanda çocukların, anne ve babalarının gençliklerinde oynadıkları futbol, ip atlama ya da bayrak yarışı gibi oyunlar yerine cep telofonu, Ipad ve bilgisayar oyunlarını oynamayı tercih etmeleri Miyopi oluşumunda araştırılması gereken bir durumdur.

[fotogaleri=578] 

False