Çocuklara oyuncak seçerken nelere dikkat edilmeli?

Oyunlar, çocukların yaşam provalarıdır. Bu nedenle özellikle yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini ortaya koyabilecekleri oyuncaklara ağırlık verin.

Haberin Devamı

Çocuklara oyuncak seçerken nelere dikkat edilmeli

"-mış gibi" oyunlar ve oyuncaklar çocuğun zekasını geliştirir. Aşçıymış, tamirciymiş, doktormuş gibi rollere girebilecekleri oyuncaklar çocuklara farklı seçenekler sunacaktır.

ÇOCUĞUNUZUN CİNSİYETİNE, YAŞINA VE İLGİ ALANLARINA UYGUN OYUNCAKLARI SEÇİN

  • Dikkat geliştirici oyuncaklara da ağırlık vermek çok yarar sağlamaktadır. Yap-bozlar, bul-taklar, parmak kaslarını, el-göz koordinasyonunu geliştirecek farklı türleri bulmak mümkün olmaktadır.
  • Yazı tahtası, el kuklaları, oyun hamurları, müzik aletleri ve müzikli oyuncaklar, çocukların gelişimsel becerilerini eğlenceli şekilde geliştirecektir.

Çocuklara oyuncak seçerken nelere dikkat edilmeli

  • Çok küçük yaşlarda sahip olunan teknolojik alet ve oyuncaklar çocukların yaratıcılığını ve sosyalleşmesini engelleyebilmektedir. Bu nedenle minikler teknolojik aletlerle mümkün olduğu kadar geç tanışmalılar. Bunun yerine doğada ve grupça oynayabilecekleri oyuncaklar ihmal edilmemeli.
  • Çocuklar, anne babalarıyla oynamaktan, oyuncak kadar keyif alırlar. En büyük ruhsal besinleri oyun olan bu yaşlarda anne babalar onlara eşlik etmelidirler.
  • Her gün belli bir süreyi baş başa oynayarak geçirmeleri, ilişkilerini ve temaslarını daha kaliteli hale getirecektir.
Yazarın Tüm Yazıları