GeriÇocuk Sağlığı Çocuğuma spor yapmayı nasıl sevdirebilirim?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuğuma spor yapmayı nasıl sevdirebilirim?

Çocuğuma spor yapmayı nasıl sevdirebilirim?

Çocuklara spor yapmayı sevdirmenin yolları...

Spor; büyüme çağındaki çocuklar için bedensel sağlık, fiziksel gelişme ve ruh sağlığı bakımından yararlı ve gereklidir. Çocukların spora ve aktiviteye yönlendirilmesindeki en önemli rol aileye düşmektedir. Öncelikle aile çocuğa iyi bir örnek oluşturarak, çocuğun bu alanda alışkanlık kazanmasını hedeflemelidir.

ÇOCUKLAR HANGİ YAŞTA HANGİ SPORU YAPMALI?

Çocuğuma spor yapmayı nasıl sevdirebilirim

ÇOCUKLARA SPOR YAPMAYI SEVDİRMENİN YOLLARI

1-Çocuğunuza uygun spor faaliyetlerinin hepsini gösterin ve hangisini yapmak istediğini sorun. Kendi seçtiği spora yönelecek, severek yapacaktır.
2-Spor disiplinini yavaş yavaş aşılayın. Hemen kurallarla tanışması onu korkutup gerecektir. İlk başladığında biraz serbest bırakın, unutmayın çocuklar sporu sadece zevk almak için yaparlar.
3-Çocuğunuza örnek olun, sporun yaşının olmadığını ona gösterin.
4-Çocuğunuzu takdir etmeyi unutmayın! Her aktivite sonunda bir sonrakinde daha iyisini yapabilmesi için onu takdir edin.
5-Heveslendirmek ve bıkmadan sporunu yapması için ona yaptığı spor dalının temsilcilerini gösterin. Örnek alabileceği ünlüleri görmek onu heyecanlandırabilir.

Çocuğuma spor yapmayı nasıl sevdirebilirim

6-İlgilendiği branşta başarılı maç ya da egzersiz sonrası çocuğunuzu ödüllendirin.
7-Onunla beraber spor yapın. Çocuğun anne babasını oyunda yenmesi onun kendini kanıtlamasına imkan verir.
8-Aynı dalda aktivite yapan diğer çocuklar ile tanıştırın. Bir araya gelmelerini ve arkadaşlık kurmalarını sağlayın.
9-Çocuğunuzdan beklentinizi yüksek tutmayın. Üstün bir beklenti içine girmeniz sizi hayal kırıklığına uğratacağı gibi çocuğunuzu da zorlamanıza neden olabilir. Unutmayın, onlar sadece çocuk ve kapasiteleri sınırlı…

 

Çocuğuma spor yapmayı nasıl sevdirebilirim
 

ÇOCUKLARDA SPOR VE EGZERSİZİN BÜYÜMEYE ETKİSİ İÇİN TIKLAYIN!

Her çocuk ve gencin egzersize ihtiyacı vardır. Çocukluk çağı geniş bir zaman dilimidir ve her çocuğun gelişim ve büyüme çizgisi farklı olabilecektir. Aynı yaştaki çocukların fiziksel yetenek ve olgunlukları çok farklı olabilecektir. Bu faktörler göz önüne alınarak uygulanması düşünülen aktivite programı planlanmalıdır. Bu nedenle beklenti ve hedefler çocuğun gelişme düzeyine uygun olmalıdır. Bu noktada hekimlere ve spor eğitimcilerine iş düşmektedir.

[fotogaleri=1269]

False