GeriBebek Sağlığı Bebek arabasının üzerine battaniye örtmeyin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebek arabasının üzerine battaniye örtmeyin!

Bebek arabasının üzerine battaniye örtmeyin!

Birçok ebeveyn yaz aylarında bebeklerini güneş ışınlarından korumak için bebek arabasının üzerine battaniye ya da tülbent örtüyor. Oysa ki bu bebeğinize yarardan çok zarar veriyor. İnce dediğiniz tülbent bile bebeğinizin hayatını tehlikeye atıyor olabilir!

Stockholm’deki Astrid Lindgren Çocuk Hastanesi’nden Çocuk Doktoru Svante Norgren, bebek arabasının üzerini örten ebeveynleri uyardı. Bebek arabası üzerine örtülen battaniye veya tülbentlerin hava sirkülasyonunu engelleyip araba içerisinde yoğun sıcaklığa neden olduğunu söyledi. Bebek arabasının içerisindeki sıcaklık dışarıdakinden 15 derece yükseliyor.

Svante Norgren, bu şekilde bebek arabasının örtülmesinin bir termos etkisi yarattığının altını çizerek, "Bebeğin ve cildinin nefes almasına izin vermeyen bir örtü örtüldüğünde hava sirkülasyonu olmuyor. Ayrıca içeride bebeğin ne durumda olduğunu görmek de zorlaşıyor. Bu yüzden bebeğin rahat nefes alabileceği bir şekilde üstünü örtün ve sık sık bebeği kontrol edin" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Bebek arabasının üzerine battaniye örtmeyin

ANİ BEBEK ÖLÜM SENDROMUNA NEDEN OLABİLİR

Bu sıcaklık bebeği ana rahminde gibi hissettireceğinden bebek nefes almayı kesecektir. Bu da bebeğin beyninde nefes alışverişini ve uyanmasını düzenleyen bölgesinde meydana gelen anormalliklerin neden olduğu ani bebek ölüm sendromuna davetiye çıkarabilir.

ÖNLEMİNİZİ ALIN

Bebeğinizi özellikle bu yaz aylarında güneşten korumak için bebek arabasının üzerine örtmek yerine mecbur kalmadıkça günün en sıcak saatlerinde (11.00 – 17.00) dışarı çıkarmamaya özen göstermelisiniz. Eğer bebeğinizin sıcak çarpmasına maruz kaldığını düşünüyorsanız daha serin bir yere gitmeye ve bebeğinize bol bol sıvı içirmeye dikkat edin.

[fotogaleri=3697]

False