GeriÇocuk Sağlığı Başarılı olamamasının nedenini tespit edin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Başarılı olamamasının nedenini tespit edin

Başarılı olamamasının nedenini tespit edin

Çocuklarda karne korkusunun oluşmaması için ailelere uyarılar…

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. H. İrfan Bayram, çocuklarda karne korkusunun oluşmaması için ailelere uyarılarda bulundu.

Bayram, ailelerin zayıf karne getiren çocuklarına karşın, iyi telkinlerde bulunmalarını ve baskı yapmamalarını vurguladı.

"Çocuklara motive edici sözler söylenmelidir" diyen Dr. H. İrfan Bayram, "Tahmin ediyorum ki çocuklar yeterince çalışmışlardır. Aileler çocuklara baskı uygulamaktansa, çocukların güvenlerini artıracak motive edici sözler söylemeli, ilerde daha başarılı olacaklarını belirtmelidir. Çocuk zayıf aldı veya karnesi kötü diye aralarındaki mesafeyi bozmamalı, çocukları kırmamalıdırlar. Yapıcı telkinlerde bulunmalıdırlar" ifadelerini kullandı.

Yapıcı telkinlerde bulunun

Ailelerin çocuklara yaptığı baskının, çocuklarda kötü alışkanlıklara sebep olabileceğini belirten Bayram, "Çocuğa baskı yaparlarsa veya kırıcı olurlarsa, çocukla aile arasındaki iletişim bozulur. Çocuk belki kötü alışkanlıklar edinir. Çocuğun şevki kırılır, çalışacaksa da çalışmaz. Çocuğa yapıcı telkinlerde bulunmak, moralini bozmasına engel olmak, daha iyi çalışması için daha iyi ortamlar hazırlamak ve çalışamamasının, başarılı olamamasının nedenini tespit edip ona göre bir yöntem uygulamak daha doğru olacaktır" şeklinde konuştu.

Bayram, baskının çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini ise şöyle açıkladı:

"Yapıcı telkinler olmaz yıkıcı telkinler olursa, çocuk ilerde daha başarısız olur ve kendine güvenini kaybeder. Eğitim görme şansı azalır. Çocuk agresifleşir, aileyle iletişimi bozulur, çevresiyle iletişimi bozulur. Kötü arkadaşlar edinir ve kötü etki altında kalır."

İHA
 

False