“Anne ben ölmek istiyorum, ölüm çok güzelmiş”

5 yaşındaki çocuğunuz okuldan geldiğinde “Anne ölmek istiyorum. Ölüm çok güzelmiş. Günahsız olunca cennete gidiyormuşsun” dese nasıl tepki verirdiniz?

Haberin Devamı

Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yenişehir Müftülüğü arasında okullarda ‘Değerler Eğitimi’ adı altında konferanslar verilmesi için protokol imzalandı. Program çerçevesinde Müftülük görevlileri, konferanslar vermeye başladı. İşte bu konferanslardan biri de Mersin Gazi Anaokulu’nda verildi.

Bu anaokulunda eğitim gören 5 yaşındaki çocuk eve döndüğünde “Anne ben ölmek istiyorum, günah işlemeden ölünce cennete gidiliyormuş, cennet çok güzelmiş” dediğinde şaşkına dönen aile çocuğun okuluna giderek öğretmen ve müdür ile görüştü.

“Anne ben ölmek istiyorum, ölüm çok güzelmiş”

Hürriyet’e konuşan anne E. K. şunları söyledi: “Öğretmenler kendilerinin de tasvip etmediğini, ancak bir şey yapamadıklarını söylüyor. Bu konuda ailelerin onayı alınmadan çocukların dini eğitime katılmalarına tepki gösterdik. Büyük çocuklar için belki olabilir ama 5 yaşında çocukların kafasını karıştırmak doğru değil” dedi.

Haberin Devamı

Müftülük, Milli Eğitim ve Eğitim-İş bu konuda açıklamalarda bir takım açıklamalarda bulundu.

“Anne ben ölmek istiyorum, ölüm çok güzelmiş”

MÜFTÜLÜK: KUTLU DOĞUM İÇİN ANLATTIK

 MERSİN Yenişehir İlçe Müftülüğü görevlileri, programın kutlu doğum haftası nedeniyle yapıldığını söyleyerek şu açıklamayı yaptı: “Özellikle cennet anlatılmamış, ama değerlerimiz anlatılırken iyilik yapan, kimsenin hakkını yemeyenlerin hem bu dünyada iyi insan olacağını hem de vakti gelip ölünce cennete gideceğini söylemişler.”

MİLLİ EĞİTİM: ART NİYETLİLER CIMBIZLAMIŞ

YENİŞEHİR Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz konunun incelendiğini ve Müftülük’ten yanıt beklendiğini belirtti. Amacın çocuklara sorumluluk, misafirperverlik gibi değerlerin anlatılması olduğunu söyleyen Çelebiyılmaz “Cennet ve ölüm üzerine konuşma soru üzerine olmuş ve öğretmenler rahatsız edici bir şey olmadığını söylüyor. Ama bazı art niyetli kişiler bu bölümü cımbızlamış” dedi.

EĞİTİM-İŞ: PEDAGOJİK EĞİTİMLERİ YOK

EĞİTİM-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar “Müftülük görevlileri diyorlar ama kim bunlar? Pedagojik eğitimleri olmayan kişiler. Müftülük’ten gelen bu görevliler, nasıl oluyor da anaokulu öğrencilerine eğitim veriyor? Çocuklarda ancak 11 yaşından sonra soyut kavramlar oluşuyor. Bu tür bilgiler, telafisi zor sonuçlar doğurur” dedi.

Haberin Devamı

PEKİ, ÇOCUĞA ÖLÜM KAVRAMI NASIL VE NE ZAMAN ANLATILMALI?

“Anne ben ölmek istiyorum, ölüm çok güzelmiş”

Evlilik ve Çocuk Terapisti Uzman Psikolog Ramazan Şimşek, çocukların 7 yaşına kadar soyut kavramları kavrayamadığını ancak 11 yaşından itibaren yetişkinler gibi anlamaya başladıklarını belirtiyor. Bu yaş dönemi çocuk psikolojisinde "somut işlemler dönemi" adını alır. Çocuk bu dönemde duyu organları ile öğrenir.

Olumlu olsun olumsuz olsun (melek-zombi vs) soyut kavramları anlayamadığı için çocuk tedirgin olur. Bu tür konuların konuşulduğu ortamlarda çocuklarda en çok görülen belirti ise korkulardır. Korkular ise çocuklarda uyku sorunları, alt ıslatma, kekeleme, dikkat bozuklukları, öfke nöbetleri gibi sorunlara yol açmaktadır.

ÇOCUKLAR ÖLÜM KAVRAMINI NE ZAMAN ALGILAMAYA BAŞLAR?

Yazarın Tüm Yazıları