GeriÇocuk Sağlığı Ağrı ve acı hissini azaltıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ağrı ve acı hissini azaltıyor

Ağrı ve acı hissini azaltıyor

Uygulanabilecek en masrafsız ve kolay ağrı dindirici yöntemi!

Yapılan bir araştırmada, müziğin çocuklarda ağrı ve acı hissini azalttığı belirlendi.

Kanada'daki Alberta Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, müziğin acil serviste damar içi tedavi uygulanan çocuklarda ağrı ve acı hissini azalttığını gösterdi.

Bilim adamları müziğin etkisini, Stollery Çocuk Hastanesi'nin acil servisinde damar içi tedavi uygulanan 3-11 yaşındaki 42 çocukla araştırdı. Bazı çocuklara tedavi uygulanırken müzik dinletildi. Bu sırada, çocukların rahatlama durumu, ağrı düzeyi, kalp ritmi, ebeveynlerin ve tedaviyi uygulayan sağlık personelinin memnun olup olmadığı not edildi.

Müzik, hissedilen acıyı azaltıyor

Araştırmaya imza atanlardan Lisa Hartling, müzik dinleyen çocukların hissettiği acının hemen azaldığını belirtti. Sağlık görevlilerinin yüzde 76'sı da müzik dinleyen çocuklara müdahalenin çok kolay yapıldığını ifade etti.

Sonuçların klinik olarak önem taşığıdını, basit bir "müdahalenin" büyük fark yaratabileceğini gösterdiğini vurgulayan Hartling, müziğin acı veren tıbbi müdahaleler sırasında uygulanabilecek masrafsız ve kolay bir "ağrı dindirici" olabileceğine dikkati çekti.

AA

False