İştahsız çocuklar için beslenme önerileri

İştahsız çocukların beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenleri Diyetisyen Dilan Dalgıç anlatıyor.

Haberin Devamı

İştahsızlığın çocukların büyüme ve gelişmesini olumsuz etkilememesi adına dikkat edeceğiniz noktaları şöyle sıralayabiliriz:

1- Gün boyunca en çok tükettiği gıdayı keşfedin. Özellikle protein içeriği yüksek süt, yoğurt et gibi doyurucu gıdaları gereğinden fazla tüketmek çocuklarda iştahsızlığa yol açabilir. Böyle bir durumda bu gıdanın miktarını azaltarak ya da ana öğünlerden çıkararak büyümesi için gerekli diğer besin öğelerini de tüketmesini sağlayabilirsiniz.

2- Yemek gereçlerini ve porsiyonlarını küçültün. Çok büyük / dolu tabaklar, büyük çatal- kaşıkla servis edilen yemekler çocuklarda iştahsızlığa yol açabilir. O yüzden onlara uygun yemek gereçlerinde, tüketebileceği miktar kadar servis etmek iştahlarını artıracaktır.

3- Yemek sırasında sıvı tüketilmemeli. Özellikle çorbayla yemeğe başlamak ya da yemek sırasında cacık, ayran, yoğurt, su gibi gıdaların tüketimi doygunluk hissinin çabuk oluşmasına neden olup iştahının azalmasına yol açabilir.

Haberin Devamı

4- Öğünlerin içeriğini zenginleştirin.Tüm bunlara rağmen herhangi bir değişiklik olmuyorsa büyüme ve gelişmenin olumsuz etkilenmemesi için besin değeri daha yüksek gıdalar hazırlamalısınız. Örneğin daha fazla yumurta eklenmiş köfte / kek ya da bol kıymalı/ yoğurtlu / sebzeli makarna yaparak aynı yemeğin kalori, protein ve diğer besin öğesi içeriğini artırabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları