GeriÇocuk Beslenmesi Dondurmaya kim hayır diyebilir ki!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dondurmaya kim hayır diyebilir ki!

Dondurmaya kim hayır diyebilir ki!

Doğru tercihleri yaptığınız sürece dondurma çocuklar için keyifli bir ara öğündür.

Nesiller boyu anneler ve çocukları arasında beslenme konusunda minik anlaşmazlıklar yaşanır. Çocuklar yemek aralarında muhakkak abur cubur tüketmek ister, anneler de onların sağlıklı beslenmesi için bu kaçamaklara pek izin vermek istemezler. Dondurma ise kalorisi ve şeker oranı daha düşük olduğu için atıştırmalık konusunda hem anneleri hem de çocukları mutlu eden bir alternatif olarak herkesin yüzünü güldürüyor.

Dondurma iyi bir atıştırmalık ve ara öğün alternatifidir

Yeterli ve dengeli beslenme için karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve mineraller gibi tüm besin öğelerinden her gün tüketmek gerekir. Dondurma, içeriğindeki protein ve karbonhidratın yanı sıra A, D ve E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum gibi mineralleri içinde barındırdığı için çocuklar için iyi bir tatlı alternatifidir. Tüm bu özellikleri nedeniyle dondurma annelerin besleyici bulduğu ve çocukların da en çok sevdiği atıştırmalıktır.

Beslenme uzmanları atıştırmalık olarak dondurmayı uygun buluyor 

Büyüme çağındaki çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerini tamamlayabilmeleri için sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmeleri gerekir. Özellikle tek yönlü beslenme obezite gibi birçok sağlık sorununa davetiye çıkarmaktadır. Çocukların daha iyi beslenebilmesi için doymuş yağ, tuz ve şeker tüketiminin azaltılması ve ana öğünlerde günde 1-2 kez besleyici atıştırmalıklar yenilmesi önerilmektedir. Örneğin: kuru ve taze meyveler, süt ve yoğurtun yanı sıra kalori, şeker ve yağ oranı düşürülerek çocuklar için özel olarak üretilmiş dondurmalar da ara öğün olarak değerlendirilebilir.

Güvenilir markalı paketli dondurmaları tüketin

Hijyenik olmayan koşullarda üretilen veya uygun olmayan şartlarda saklanan dondurmalarda zararlı bakteriler üreyebildiğinden her mevsim sağlığı tehdit edecek risk oluşturabilir. Bu nedenle açıkta satılan ve hijyenik koşullar atında üretildiğinden emin olmadığınız ürünleri asla tercih etmeyin. Güvenilir markalı paketli dondurmalar, hijyenik koşullarda, ilgili mevzuatlara uygun olarak üretilir ve soğuk zinciri kırılmadan saklandığı için 4 mevsim gönül rahatlığı ile tüketilebilecek, güvenli atıştırmalıktır.

False