Dondurmanın 5 faydası

Dondurma hem bedenimizi hem de ruhumuzu besliyor

Haberin Devamı

Yüksek oranda enerji, vitamin ve mineral içerir

Her mevsim tüketilebilen dondurma, zengin besin içeriği nedeniyle, aynı miktar süte göre daha yüksek oranda enerji, vitamin ve mineral kaynağıdır.

Kalsiyum ve protein kaynağıdır

Dondurmada protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra; A, B, C, D ve E grubu vitaminlerle birlikte kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller de bulunur. Böylece vücudumuz için gerekli olan kalsiyum ve protein ihtiyacını karşılar.

Mutluluk kaynağıdır

Yapılan bir çalışmaya göre dondurma beyindeki keyif bölgelerine etki ederek insanları mutlu ettiği gözlenmiştir. Başka bir çalışmada anksiyete ve depresyonlu hastalara dondurma tükettirildiğinde olumlu sonuçlar alınmıştır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Yüzde 25 ile 30'u sütten oluşan dondurmanın içinde süte olduğu gibi içinde “laktoferrin” adlı protein vardır. Laktoferrin, bağışıklık sisteminin çalışması ve güçlenmesi üzerinde önemli rol oynayan bir proteindir.

Masum ve düşük kalorili bir ara öğündür

Hamurlu ve şerbetli tatlılara göre düşük kalorili bir tatlı alternatifidir. Dondurma ara öğün tatlısı olarak tercih edilebilir. Daha az kalori almak için isteğe bağlı dondurmanızı light olarak tercih edebilirsiniz. Bu şekilde yağı ve şekeri kısıtlanmış daha düşük kalorili bir dondurma tercih etmiş olursunuz.

Ayrıca her mevsim tüketilebiliyor olması nedeniyle süt, yoğurt, peynir gibi gıdaları sevmeyenler için iyi bir seçenektir.

Dondurmanın besin değerleri

2 top light dondurma= 1 porsiyon meyve, 3 top sade sütlü dondurma= 2 porsiyon meyve ve 1 dilim ekmeğe eşdeğerdir.

100 gr dondurmanın besin içeriği ise şöyledir:

Su (g) : 63.2
Enerji (kkal):193
Protein(g): 4.5
Yağ(g) : 10.6
Karbonhidrat(g): 20.8
Kül(g) :0.9
Kalsiyum(mg): 148
Demir(mg): 0.1
Fosfor(mg) :115
Potasyum(mg) :181
Sodyum(mg) :63
Vitamin A ve karoten UI: 440
Tiamin(mg) : 0.04
Riboflavin(mg): 0.21
Niasin(mg) : 0.1
Vitamin C(mg) : 1

Yazarın Tüm Yazıları