GeriÇocuk Beslenmesi Çocuklardaki obezite nasıl önlenir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklardaki obezite nasıl önlenir?

Çocuklardaki obezite nasıl önlenir?

Okul çağındaki çocukların beslenmelerine dikkat edilmesi önemli.

Son yıllarda artan çocuklardaki obezite rahatsızlığının önüne geçmek her zaman olduğu gibi yine eğitimden ve sağlıklı beslenmekten geçiyor...

Sağlıksız besinlerin çoğalması, kültürümüze giren fast food gerçeği ve beslenme düzensizliği nedeni ile ortaya çıkan şişmanlık rahatsızlığı çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yerini almış bulunuyor.

Çocuklarınızın obezite rahatsızlığına yakalanmamaları için siz anne ve babalar olarak öncelikle kendinizin birer örnek teşkil etmeniz gerekiyor.

Sağlıklı beslenme alışkanlığını küçük yaşlardan itibaren kazandırmak olayı baştan çözmek manası taşıyor zaten.

Okul çağındaki çocukların beslenmelerine konulan yemeklere de bir düzenleme getirilmesi ve bu denetimi okul içerisindeki öğretmenlerin yapması konusunda da okul yönetimi ile ortak bir çalışma yapmanız gerekiyor.

Sağlıklı beslenmenin yanında düzenli egzersiz alışkanlığı ile de bu hastalıkla savaşma konusunda son derece önemli bir adımdır.

Sağlık Bakanlığı'nın bu konudaki okullardaki beden eğitimi derslerinin önemini ve saatini arttırma çalışması bu konuya verilen değerin ve olayın ciddiyetinin bir göstergesidir.

Anne ve babalar olarak çocuklarınızı çağın hastalıklardan korumak için yapmanız gerekenler arasında öncelikli hedefiniz kendinizi bilinçlendirmek sonrasında tüm bilgi ve tecrübelerinizi çocuklarınıza doğru bir kanalla aktarabilmektir...

False