GeriÇocuk Sağlığı Çocuklarda kilo alamama sorunu nasıl aşılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklarda kilo alamama sorunu nasıl aşılır?

Çocuklarda kilo alamama sorunu nasıl aşılır?

Çocuğunuz ne kadar yiyeceğine kendisi karar versin!

Çocuklarda kilo alamamanın en büyük nedeni iştah kayıplarıdır. 1-5 yaş aralığındaki çocuklarda bu duruma daha fazla rastlanılır.

İŞTAH KAYIPLARININ NEDENLERİ

Bağırsak paraziti,anemi, çeşitli enfeksiyonlar ve hastalıklar,ağızla ilgili problemler,azalmış gereksinim olabilir. Bunlara ek olarak psikolojik problemler de bu yaştaki çocukların iştahı üzerinde oldukça etkilidir.

Çocuklarda kilo alamama sorunu nasıl aşılır

1-5 yaş aralığındaki çocukların büyüme ve gelişme hızı ilk yıllara göre yavaşladığından enerji gereksinimleri de aynı oranda azalır. Ebeveynler bu durumu iştah kaybı olarak gördükleri için çocuklarını daha fazla yemeye zorlayabilirler. Ancak bu tutum çocukların iştah kaybını daha da artırabilir.

ÇOCUKLARIN YEMEKLERİNİ EĞLENCELİ HALE GETİRİN

İştah kaybının yaşandığı bu gibi durumlarda çocuğunuzun yemek yemesi için farklı tarifler oluşturabilirsiniz, örneğin şekilli yemekler hazırlayıp sebzelerler süsleyebilirsiniz. Süt veya yoğurtlarına meyve ekleyebilirsiniz. Yemek yeme olayını daha zevkli hale getirip oyun edasıyla yedirebilirsiniz.

 

Çocuklarda kilo alamama sorunu nasıl aşılır
 

NE KADAR YİYECEĞİNE KENDİSİ KARAR VERSİN

Çocukların ne kadar yiyeceğini kendisinin belirlemesine izin vermek bu durumu olumlu yönde etkiler. Çocuklar büyüdükçe iştahı da düzelecek ve daha fazla yiyecektir. Bu sık görülen bir problem olduğu için fazla endişe etmeniz durumu daha kötüye götürebilir. Eğer gerçekten çocuğunuzun yetersiz beslendiğinden şüpheleniyorsanız mutlaka bir beslenme uzmanına ya da doktorunuza danışınız.

[fotogaleri=1383]

False