GeriÇocuk Beslenmesi Çocuklar için 8 sağlıklı atıştırmalık tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklar için 8 sağlıklı atıştırmalık tarifi

Çocuklar için 8 sağlıklı atıştırmalık tarifi

Çocukları cezbeden glikoz-fruktoz şuruplu, katkı maddeli ve koruyucu dolu paketli gıdaların sağlıklı alternatiflerini evinizde hazırlayarak suçluluk hissetmeden onlara yedirebilirsiniz! İşte pratik ve sağlıklı çocuklar için atıştırmalık önerileri...

1) YULAFLI KURABİYE

Tüm çocuklar kurabiyeye bayılır! Sağlıklı yulaflı kurabiyeler ise çocukların gönlünü çalacak kadar lezzetli. Bunun için 1 büyük olgun muzu ezerek içerisine 1 yumurta, 1 su bardağı yulaf ezmesi, 1 su bardağı ceviz içi ve 1 su bardağı kuru üzüm, kuru kayısı karışımını ekleyip hamur kıvamında getirin. Ceviz boyutunda parçalar koparıp tepsiye dizerek 170 derecede kızarana kadar fırınlayın.

2) FIRINDA MEYVE CİPSİ

Fırında sağlıklı cipsler yapmak için dilediğiniz meyveleri zar gibi incecik olacak şekilde doğrayın. Izgaraya yayarak 150 derecede tüm suyunu kaybedinceye kadar pişirin. Dilerseniz tarçın, karanfil gibi baharatlarla cipsinizi zenginleştirebilirsiniz.

Çocuklar için 8 sağlıklı atıştırmalık tarifi

3) SMOOTHIE

Çocuklarınız ile beraber eğlenerek yapabileceğiniz bu tarifte 1 su bardağı sütün içerisine muz, çilek gibi dilediğiniz meyveler ile kakao, tarçın, hindistan cevizi, fıstık ezmesi gibi malzemeleri damak tadınıza göre karıştırıp eğlenceli içecekler yaratabilirsiniz.

4) KAKAOLU HURMA TOPLARI

Birkaç saat suda beklettiğiniz 10 adet hurmayı, 1 çorba kaşığı kakao, 2 çorba kaşığı dövülmüş fındık ile blenderdan geçirin oluşan karışımı spatula ile sıyırıp top haline getirin. Topları kakaoya bulayarak servis edebilirsiniz.

Çocuklar için 8 sağlıklı atıştırmalık tarifi

5) LAVAŞ CİPSİ

İnce lavaşları üçgen biçiminde kesin hafif zeytinyağı, kekik ile sosladıktan sonra fırın tepsisine serin. 180 derecede kızarana kadar pişmesini beklerken süzme yoğurt, zeytinyağı ve sarımsak tozu ile bir sos hazırlayın. Lavaş cipsini sos ile birlikte servis edin.

6) BALKABAĞI TATLISI

Balkabağını küçük küpler halinde dilimleyin. Tencerenin dibine çok az su koyup içerisine 1 çubuk tarçın, karanfil ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra servis ederken üzerine 1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımını dökerek servis edin.

7) AVOKADO PUDİNG

Çikolatalı puding isteyen çocuklara sağlıklı alternatif yaratmak çok kolay. 1 bütün avokadoyu 1 yemek kaşığı kakao ve 1 tatlı kaşığı bal ile blenderdan geçirin. Puding kıvamı alan karışımın üzerine hindistancevizi rendesi serperek tüketebilirsiniz.

Çocuklar için 8 sağlıklı atıştırmalık tarifi

8) PEYNİR LOKMALARI

Lor peyniri, beyaz peynir ve tulum peynirini bir kapta ufalayın. İçerisine çörekotu, ceviz, kekik ekleyerek hamur haline getirin. Ceviz büyüklüğünde toplar olarak servis edin.

ÇOCUKLARINIZA ENERJİ VERECEK BU TARİFİ DE DENEYEBİLİRSİNİZ!

False