Büyüme gelişme döneminde kahvaltının rolü

Kahvaltı, özellikle çocuklar için günün en önemli öğünüdür. Güne kahvaltıyla başlamak bebek ve çocukların hem daha sağlıklı olmalarını hem de fiziksel aktivite için daha enerjik hissetmelerini sağlar.

Haberin Devamı

Kahvaltı çocukların sağlıklı ağırlıkta olmaları için önemli rol oynar. Bu öğünü atlamak çocukların daha yorgun, huzursuz ve asabi hissetmelerine neden olur. 8-12 saat süren uyku sürecinin ardından vücudun ihtiyacı olan enerji ve diğer besin öğelerinin gereksinimini kahvaltı ile karşılamamız gerekir. Uyandıktan sonra 1-2 saat içinde yapılmayan kahvaltı, enerjinin düşmesine ve davranışların olumsuz yönde değişmesine neden olur.

Kahvaltıda ne tüketildiği de oldukça önemli. Tam tahıl, protein, lif içeren kahvaltı, çocukların dikkat süresini, konsantrasyonunu ve hafızasını olumlu yönde etkiler.

Büyüme gelişme döneminde kahvaltının rolü

PEYNİRLİ DEREOTLU KOLAY POĞAÇA (+12 AY)

İşte çocukların kahvaltıda severek yiyeceği bir poğaça tarifi…

Malzemeler

Haberin Devamı

1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 büyük bardak tam buğday ya da yulaf unu
1 çay bardağı zeytinyağı
100 gr ezilmiş peynir veya 8 yemek kaşığı lor
1 dolu yemek kaşığı zerdeçal
Yarım demet doğranmış dereotu

Üzeri için;

Susam, çörekotu
Yumurta sarısı

Yapılışı

Yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı çırpma teliyle karıştırdıktan sonra içine un, kabartma tozu peynir ve zerdeçal ekleyin. Tüm malzemeleri ele yapışmayan bir hamur elde edecek şekilde karıştırın. Gerekli durumda daha fazla un ya da yoğurt ekleyerek hamura kıvam verin. En son dereotu ekleyin ve yuvarlak bezeler oluşturarak tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp tercihe göre susam ve çörekotu serpip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Dinlendirdikten sonra servis edin.

Yazarın Tüm Yazıları