GeriYenidoğan Popüler kız isimleri hangileri? Kız isimleri ve anlamları burada!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Popüler kız isimleri hangileri? Kız isimleri ve anlamları burada!

Popüler kız isimleri hangileri? Kız isimleri ve anlamları burada!

Her anne baba adayı doğacak kızları için en güzel kız isimlerini araştırır. Çok fazla tercih edilen kız isimlerini koymak istemeyenler farklı isim arayışına girer. Kız isimlerinin kulağa hoş gelmesinin yanında anlamlı olması da önemlidir.

Bebeğiniz için isim seçmekte zorlanıyorsanız en güzel kız isimlerinin bulunduğu bu listemiz çok işinize yarayacak.

KIZ İSİMLERİ ARASINDA ‘ZEYNEP’ ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Ajans Press’in yaptığı bir araştırmaya göre en çok tercih edilen kız isimleri belli oldu. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve medyaya yansıyan haberlerden elde ettiği bilgilere göre, kız çocuklarına Zeynep’in ardından sırasıyla en fazla Elif, Defne, Hiranur, Ebrar, Eylül, Miray, Zehra, Ecrin ve Azra isimleri veriliyor.

Kız isimlerinden birinci sırada yer alan “Zeynep”, aynı zamanda 63 ilde en çok tercih edilen ilk isim… İstanbul’da “Defne” ismi kızlarda en çok tercih edilen isimlerin başında geliyor.

Popüler kız isimleri hangileri Kız isimleri ve anlamları burada

KIZ İSİMLERİ ARASINDA BUNLAR DA POPÜLER

Nüfus Müdürlüğü’nün yaptığı başka bir araştırmaya göre ise son yıllarda anne-babaların en çok tercih ettiği kız isimleri şöyle:

Talya, Zeynep, Ela, Duru, Yaren, Ceren, Ece, Melis, Naz, Su, Berra, Ecem, Sena, İrem, Alara, Azra, Dilay, İdil, Eylül, İpek, Yağmur, Lara, Derin, Ilgın, Havin, Nilsu, Kayra, İlkin, Tuana, Beril, İlgi, Simay, Mira, Beren, Pelin, Yazmira, Bade, Selin, Simge, Rana, Şimal, Damla, Melike, Pınar, Başak, İlayda, Minel, Alara, Arzum, Aleyna.

Popüler kız isimleri hangileri Kız isimleri ve anlamları burada

FARKLI KIZ İSİMLERİ ALTERNATİFLERİ İÇİN BU LİSTEYE GÖZ ATIN

Her dönem popülerliğini koruyan kız isimlerine aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz. İşte en popüler ve değişik kız isimleri… 

En güzel, keşfedilmemiş, duyulmamış kız isimleri için TIKLAYIN!

False