GeriOyun Ve Aktiviteler Bebeğinizi kahkahalarla güldürmenin 6 yolu!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeğinizi kahkahalarla güldürmenin 6 yolu!

Bebeğinizi kahkahalarla güldürmenin 6 yolu!

Evinde çocuğunun şen kahkahalarını duymak kimi mutlu etmez ki?

Çocuklarının kahkaha seslerinin kulaklarında yankılanması her ebeveynin hoşuna gider. Bebeğinizi kahkahalarla güldürmeniz için hazırladığımız listeden bir oyun seçerek evinizde çocuğunuzun şen kahkahalarının duyulmasını sağlayabilirsiniz.

1. CEE-EE OYUNU OYNAYIN

Siz yüzünüzü ellerinizle kapattıktan sonra ''cee-ee'' diyerek kollarınızı iki yana açtıktan sonra sizi kahkahalarından mahrum bırakacak bebek yoktur. Bu davranış size ''Bir çocuk kahkaha atarken ne kadar tatlı olabilir?'' sorusunun yanıtını gösterecektir.

Bebeğinizi kahkahalarla güldürmenin 6 yolu

2. SAKLAMBAÇ OYNAYARAK EĞLENİN

Etrafta çocuğunuzun şen kahkahalarını duymak istiyorsanız saklambaç iyi bir tercih olacaktır. Çocuğunuzun en sevdiği oyuncağını bir mobilyanın arkasına sakladıktan birkaç dakika sonra çıkarak onu şaşırtabilir ve kahkahalara boğabilirsiniz.

3. MAHSUSÇUKTAN HAPŞIRIN

Mahsusçuktan hapşırmanız ve bunu abartarak yapmanız çocuğunuzu güldürmenizi garanti eden davranışlardandır. Kocaman bir ''HAPŞUU'' çocuğunuzu kahkahalarla güldürebilir.

4. GIDIKLAMA ZAMANI!

Bir çocuğu güldürmenin en kolay ve en zevkli yoludur. Çocuğunuz yatar durumdayken onun küçük ayaklarıyla oynayabilir, onu gıdıklayabilir, kahkahalara boğulmasını sağlayabilirsiniz.

Bebeğinizi kahkahalarla güldürmenin 6 yolu

5. DEĞİŞİK YÜZ İFADELERİNE BÜRÜNÜN

Çocuğunuzun kıkır kıkır gülmesini izlemek istiyorsanız biraz abartılı ve farklı yüz ifadeleri size yardımcı olacaktır. Yüz ifadelerinize bir de değişik sesler eklerseniz bebeğinizin kahkahalar atan yüzünü izlemeye doyum olmaz!

6. SEVİMLİ HAYVAN SESLERİNİ TAKLİT EDİN

Kedi, köpek, kuş, ördek gibi birçok hayvanın sesini taklit ederek bebeğinizi kahkahalarla güldürürken onların hayvanları tanımasına büyük katkıda bulunabilirsiniz.

False