GeriBebek Sağlığı Yeni annelerin rehberi bebek hemşireleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeni annelerin rehberi bebek hemşireleri

Yeni annelerin rehberi bebek hemşireleri

İlk kez doğum yapan anneler, bebek bakımında aile büyüklerinin baskısıyla uygulanan geleneksel yöntemlere maruz kalabiliyor. Tıbbi uygulamaların önüne geçen eski yöntemler bebeğin hayatını da tehlikeye atabiliyor. Bu durumdan endişelenen ve gebelikten itibaren eğitimler alarak doğum sonrasına hazırlık yapan günümüzün yeni nesil anneleri ise bebeğin bakımını anneanneler veya babaannelere değil bebek hemşirelerine emanet etmek istiyor.

Doğum yapan anneler evde kalabalık aile büyüklerinin uyguladığı geleneksel uygulamalarla bebek bakım sürecini yönetmeye çalışıyor. Özellikle ilk kez doğum yapan annelerin, bebek bakımı konusunda yaşadıkları korku, panik ve bilgi eksikliğinden kaynaklı tedirginlik duygusu bebeği anneanneler veya babaannelerin uyguladığı geleneksel yöntemlere teslim etmeye zorluyor. Ancak son yıllarda gelişmeye başlayan evde bakım ve sağlık hizmetleri sayesinde geleneksel yöntemlerden endişe duyan annelerin evde bebek hemşiresi uygulamasının tercih etmeye başladığını belirten Evde Bakım Hizmetleri Hekimi Dr. Tayyar Vardar, uygulama ile hastaneden çıktıktan sonra evde tıbbi yöntemlere göre bebek bakımı yapmanın mümkün hale geldiğini söyledi, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Evde bebek hemşiresi uygulamasını ilk kez bebeği olan, geleneksel yöntemlerden çok güncel ve tıbbi bilgilere dayalı bebek bakımlarını yapmak isteyen anneler tercih ediyor. Uygulama, annelerin yanı sıra aile büyüklerini de eğitiyor.

BEBEK HEMŞİRESİ ANNE İÇİN REHBERLİK GÖREVİ GÖRÜYOR

Evde verilen bebek hemşireliği hizmeti; annelerin gebelik, doğum ve lohusalık süreçlerini stres yaşamadan daha mutlu bir şekilde geçirmelerini sağlıyor. Bu süreçte anneler dinlenebiliyor, kendilerine vakit ayırabiliyor ve bebeklerinin ihtiyaçları uzman bebek hemşireleri tarafından gideriliyor. Aynı zamanda bebek bakımına ilişkin ihtiyaç duyduğu her türlü desteği anne için bir rehber görevi gören bebek hemşireleri sayesinde tıbbi yöntemlere ve güncel bilgilerle uygulamalı olarak öğrenme şansı da buluyor. Bu yöntemle aile büyüklerinin baskısına da maruz kalmadan güvenli bir şekilde bebeğin bakımı sağlanırken annelere sadece bebekleriyle güzel ve keyifli vakit geçirmek kalıyor.

UYGULAMA BABALARI DA MUTLU EDİYOR

İlk kez doğum yapan annelerin yanı sıra babalar da bebek bakımında kaygı ve endişe duyuyor. Bebek hemşiresi uygulamasının anne hayatına sağladığı kolaylıktan babalar da çok mutlu.

False