GeriBebek Sağlığı Yaz için bebeğe hangi giysiler seçilmeli?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaz için bebeğe hangi giysiler seçilmeli?

Yaz için bebeğe hangi giysiler seçilmeli?

Ebeveynlere bebek giysisi seçiminde önemli ipuçları...

Bebeklerin ciltleri büyüklerden daha farklı ve hassas. Bu sebeple bebek giysilerini seçerken rahat ve kullanışlı giysiler olmasına dikkat etmek gerekir. Kanz uzmanları, anne ve babalara yaz aylarında bebek giysilerini seçerken nelere özen göstermeleri konusunda önemli bilgiler sunuyor.

* Hassas bebek cildi için pamuklu kumaşlardan vazgeçilmemelidir. Pamuklu kumaşlar, bebeğinizin cildinin nefes almasını sağlar. Sıcağa karşı vücudunu bir kalkan gibi korur. Bebekler için her mevsim en doğru seçim pamuklu giysilerdir.

* Yumuşak olmayan, sert kumaşlardan yapılmış giysiler bebeğin korumasız teninde hassasiyet ve kızarıklık gibi olumsuz etkiler yaratır.

* Yanlış ve sağlıksız kıyafet seçimi bebeğinizde alerji, bacak ve kol altlarında pişik, deride yanma hissi ve kaşıntı yapabilir. Sentetik karışımı kumaşlar ve kimyasal boyalı kıyafetler bebeğinizin deri solunumunu engeller, terlemeyi artırır ve çeşitli deri hastalıklarına sebep olabilir. Hava alan ve terletmeyen kumaşları tercih ederseniz, bebeğinizin rahat bir yaz geçirmesine yardımcı olursunuz.

Yaz için bebek giysisi seçiminde ipuçları

Hareket özgürlüğünü kısıtlamamak için rahat, vücuda yapışmayan yumuşak kumaşları tercih edin.

Bebeğinizin giysilerini yaşa göre değil, kilosuna ve vücut yapısına göre alın. Bu bilgiler ürün etiketlerinde yer alır. Önemli olan bebeğinizin, giysisinin içinde rahat olmasıdır.

Yaz aylarında açık renkte ve pastel tonlarda giysiler tercih etmelisiniz. Uzmanlara göre aşırı parlak renkler bebeklerde huzursuzluğa yol açabilir, koyu renkler üzüntü verebilir. Pastel tonda sarı ‘güneşi’, pastel tonda mavi ise ‘yazın gökyüzünün aldığı rengi’ hatırlatır. Ayrıca koyu renklerin güneş ışığını kendisine çektiğini de unutmamak gerek.

Bu parçaları bebeğinizin gardırobundan eksik etmeyin!

Beyaz renkte atlet ve yarım kollu alttan çıt çıtlı bodyler, ister günlük kullanımda ister şık geceler için size yardımcı olur.

%100 pamuk penye iplikten yapılmış eşofman altları ile yaz boyu hem siz hem bebeğiniz rahat eder.

Kolay kombinlenen kısa kollu ve atlet t-shirtler sıcak yaz günlerinde işinizi kolaylaştıracak.

Serin yaz akşamları için bebeğinizin gardırobunda kapüşonlu ceketler bulundurmayı unutmayın.

False