GeriBebek Sağlığı Size en uygun bebek arabası hangisi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Size en uygun bebek arabası hangisi?

Size en uygun bebek arabası hangisi?

Bebek arabalarında bulunması gereken aksesuarlar nelerdir?

Bebek arabası anne ve babaya büyük kolaylık sağlıyor. Peki, bebek arabası seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Bebek arabası seçerken öncelikle ebeveynin yaşam alanını mutlaka gözden geçirmesi gerekir. Bebek arabalarının ağırlıkları, katlandıktan sonra ya da açık konumdayken mevcut ölçüleri özellikle anneler için çok önemlidir. Kolay katlanan bir bebek arabası her zaman doğru karar olacaktır. İdeal bir bebek arabası, bebeğiniz 3 yaşına gelene kadar kullanılabilmelidir, kaldırma kapasitesi bu bakımdan çok önemlidir.

Bebeğin güvenliği açısından nelere dikkat edilmeli?

Güvenlik unsurlarının başında emniyet kemeri gelir Aracın fren mekanizması olması, kumaş üzerinde ultraviyole özellik olması, kullanılan kumaşta demir veya alüminyum alaşımlarda kullanılan boyalarda kanserojen madde bulunmaması, gerekli ibareler ve uyarıların bebek arabası üzerinde bulunması, alınmakta olan bebek arabasının satış ekibinin son kontrolünden geçtikten sonra teslim alınması gerekir.

Arabalarda ne gibi aksesuarlar bulunmalı?

Bebek arabalarının ölçüleri farklılaşabilir, arabada boyunuza uygun yükseklik ayarı olması avantajınızadır. Bebek arabasını kullanırken ebeveynin, çocuğu üst pencere veya yön değişme özelliği sayesinde görmesi çok önemlidir. Sepet geniş olmalı, farklı hava koşulları için de ayak örtüsü, yağmurluk, uyku tulumu ve şemsiye aksesuar olarak yetkiliden istenebilir.

Bazı modellerde mama tablası, bardaklık, alıştırma bardağı, biberon, beslenme gereçleri için tutacaklar bulunmaktadır, bunlar tercihen değerlendirilebilir.

False