GeriBebek Sağlığı Sıcak havalarda evde bebek bakımına dikkat!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sıcak havalarda evde bebek bakımına dikkat!

Sıcak havalarda evde bebek bakımına dikkat!

Yazın bebek bakımının püf noktaları bu yazıda!

Sıcak yaz günleri yetişkinleri bunalttığı gibi bebeklerde de çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. İşte, bu nedenle bebek bakımında bazı noktalara dikkat etmek gerekir.

YAZ AYLARINDA BEBEKLER İÇİN KIYAFET SEÇİMİ

Sıcak havalarda evde bebek bakımına dikkat

  • Sentetik malzemelerden yapılan giysiler bebekler için uygun değildir, bu tarz giysiler bebeklerin cildini tahriş edebilir.
  • Bebekler için yumuşak, kolay giydirilip çıkarılabilen kıyafetler tercih edilmelidir. Hassas bebek cildi için pamuklu giysilerden vazgeçilmemelidir. Pamuklu giysiler bebeklerin vücudunu adeta bir kalkan gibi korur.
  • 3-4 aylık bebeklere sıcak havalarda pamuklu tulumlar giydirilmelidir.
  • Yaz aylarında bebeklere açık renkte ve pastel tonda giysiler giydirilmelidir. Koyu renkler güneş ışınlarını çektiğinden tercih edilmemelidir.
  • Hava alan ve terletmeyen kumaşlar tercih etmek ise bebeklerin rahat bir yaz dönemi geçirmesini sağlar.

YAZ AYLARINDA BEBEK BESLENMESİ

Sıcak havalarda evde bebek bakımına dikkat

Bebek bakımında beslenme önemlidir. Bebek 6 aylıktan küçükse onun için en ideal besin anne sütüdür. Daha büyük bebekler için yaz aylarında tercih edeceğiniz besinler fazla yağlı ve ağır olmamalıdır.

Bebek bakımında yaz aylarında en sık yaşanan rahatsızlıklardan biri de ishallerdir. Sıcak havalarda mikroorganizmalar daha hızlı yayılır. İşte, bu nedenle yazın bebek maması hazırlarken ellerin özenle yıkandığından emin olunmalıdır.

YAZ AYLARI İÇİN BEBEKLERE ÖZEL TARİFLER Mİ ARIYORSUNUZ? SAĞLIKLI VE PRATİK YEMEKLER İÇİN TIKLAYIN!

SİNEK VE BÖCEK ISIRIKLARINDAN BEBEĞİNİZİ KORUYUN!

Yazın bebek bakımı konusunda sinek ve böcek ısırıklarına karşı bebeğinizi korumalısınız. Bu böcek ve sineklerin bir kısmı zararsız olsa da bir kısmı alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Özellikle sıcak havalarda camları sık sık açarız. İçeri haşerelerin girmemesi için önlem olarak evinizde sineklik ya da cibinlik kullanabilirsiniz. Ayrıca piyasada satılan sprey veya krem şeklindeki sinek kovucuları da doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz. 

YAZIN BEBEKLERİN OLDUĞU ORTAMDA KLİMA KULLANILABİLİR Mİ?

Sıcak havalarda evde bebek bakımına dikkat

"Yaz aylarında çocukların bulunduğu alanlarda klima kullanılabilir ancak dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır" diye Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Semra Akkuş Akman, konuyla ilgili şu uyarıları yaptı:

"Kullanılan klimanın bakteri filtresi olması, yıllık bakımının yapılmış olması zatürreye bağlı hayatı tehdit eden hastalıklara varabilecek sonuçları engeller. Klimanın çocuğun yüzüne doğru fazla miktarda kuru hava üflemesi üst solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarır, bu konuda dikkatli olunmalıdır."

False