GeriBebek Sağlığı Sıcak havalarda bebeğinizi uyutacak 8 yöntem
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sıcak havalarda bebeğinizi uyutacak 8 yöntem

Sıcak havalarda bebeğinizi uyutacak 8 yöntem

Sıcak yaz günleri eğlenceli geçse de yüksek hava sıcaklığı bebeğinizin tüm gece huysuzluk yapmasına neden olabilir. Bu 8 yol ile sıcak yaz gecelerinde bebeğinizin daha rahat uyumasını sağlamanız mümkün.

YAZLIK ÇARŞAF

Bebeğinizin vücut sıcaklığının yükselmemesi için yazlık çarşaf kullanmalısınız bu onun küçük bedeninin yattığı yerde daha serin kalmasına yardımcı olur. Bebeğinizin giysilerini ve yatak örtülerini nefes alabilen ince kumaşlardan seçin.

Sıcak havalarda bebeğinizi uyutacak 8 yöntem

HAFİF ESİNTİ

Bebeğinizin odasındaki camı hafif aralık bırakmanız odadaki hava sirkülasyonunu sağlayacak ve odanın bir nebze daha serin olmasını sağlayacaktır. Eğer bebeğiniz yeni yürümeye başlamışsa ve camı açmak tehlikeli olacaksa oda sıcaklığını bir fan ile serin tutabilirsiniz. Kabloya ulaşamayacağından emin olun ve fanın yüksek bir rafta doğrudan bebeğinize bakmayacak şekilde durmasına özen gösterin. Bu şekilde direkt soğuğa maruz kalmasını engellemiş olacaksınız.

PERDE

Sıcak yaz günlerinde bebeğinizin odasının güneş ışığına maruz kalmasını engellemek için panjur ve perdelerinizi kapalı tutun böylece oda güneş ışığı almayacak ve gece odanın içi daha serin olacaktır.

ILIK DUŞ

Bebeğinizin gün içinde yükselen vücut ısısını dengelemek için yatmadan önce ona ılık bir duş aldırın. Gün sonunda bebeğinize aldırdığınız ılık duş onu rahatlatır ve daha huzurlu olmasını sağlar. Yatmadan önce bebeğin vücut sıcaklığının denglenmesi onun daha rahat uykuya dalmasında büyük etken olacaktır.

Sıcak havalarda bebeğinizi uyutacak 8 yöntem

ODA SICAKLIĞI

Bebeğinizin odasına bir termometre yerleştirmeniz ve oda sıcaklığını kontrol altında tutmanız çok önemli. İdeal oda sıcaklığı 18 ila 22 derece arasında olmalıdır. Eğer 18 derecede bebeğin üşüdüğünü hissediyorsanız dereceyi bir tık yükseltin bu konuda bebeğe göre davranın fakat bebeğinizi korumak adına sıcaklığı çok yükseltirseniz vücut ısısı yükselecek ve uykusu kaçacaktır.

ODASINI HAVALANDIR

Çocuğunuzun odasının günün sıcak saatlerinde güneş almaması için perdeyi kapattığınızda gün boyu camın açık olmasına ve odanın hava almasına dikkat edin.

Sıcak havalarda bebeğinizi uyutacak 8 yöntem

YATMA SAATİNE SADIK KALIN

Tutarlı bir yatma saati belirleyin yaz aylarına girince uyku düzenini bozmayın.

Sıcak havalarda bebeğinizi uyutacak 8 yöntem

İŞE YARAMIYORSA...

Eğer bebeğinizin oda sıcaklığı düşmüyor ve hala kendi odasında uyuyamıyorsa onu gündüzleri en az güneş ışığı alan odada uyutmalısınız. Daha az güneş ışığı alan oda gece daha serin olacaktır.

False