GeriBebek Sağlığı Onun iki kalbi var!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Onun iki kalbi var!

Onun iki kalbi var!

Minik Poppy-Rae’nin alnında doğduktan birkaç gün sonra kalp şeklinde leke oluşmuş.

Daily Mail’in haberine göre, Jade (20) ve Liam (21) çifti şu anda 12 haftalık olan kızları Poppy-Rae’yi Kasım ayında kucağına alıyor. Çiftin söylediğine göre Jade’nin hamile kaldığı tarih ise Sevgililer Günü olan 14 Şubat. Yani Poppy Rae tam bir aşk çocuğu!

Onun iki kalbi var

Duruma şaşıran minik Poppy-Rae'yi annesi Jade doktora götürüyor. Doktorlar bunun bir doğum lekesi olduğunu, zamanla geçebileceğini ancak belki bebeğin alnında ömür boyu kalıcı olabileceğini söylüyor.

Onun iki kalbi var

Birbirlerini çok seven Jade ve Liam çifti için bu leke aşklarının bir simgesi! O nedenle lekenin geçmesini pek de istemiyorlar.

Onun iki kalbi var

DOĞUM LEKESİ NEDİR?

Doğum lekesi yeni doğmuş bebeklerin cildinde görülen küçük veya bazen büyük, cilt yüzeyinde ya da ciltteki kabarık renk değişiklikleridir” diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Dursun Ali Şenses, doğum lekeleri hakkında şunları şöylüyor:

“Doğum lekeleri bazen doğumda mevcut olmayıp daha sonra, genellikle de ilk ay içinde da ortaya çıkabilir. Lekeler ciltteki pigment hücrelerinin ya da kan damarlarının aşırı çoğalması veya kan damarlarının genişlemesi sonucu oluşur. Buna göre iki gruba ayrılırlar:

  • Pigment hücrelerinin artımıyla oluşan pigmente doğum lekeleri
  • Vasküler (damarsal) doğum lekeleri

Pigmente doğum lekeleri sütlü kahverenginden koyu mor siyah renge kadar değişen renklerde olurken, vasküler lekeler kırmızı renkte olur. Doğum lekelerinin çoğunda asıl neden bilinmemektedir. Cilt hücrelerinin gelişimini ve yerleşimini kontrol eden faktörlerdeki bir dengesizlik sonucu oluştuğu düşünülür.”

KIZLARININ DOĞUM LEKESİNDEN DÖVME YAPTIRDILAR

False