GeriBebek Sağlığı Kızlarını kaybeden aile tüm ebeveynleri uyarıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kızlarını kaybeden aile tüm ebeveynleri uyarıyor

Kızlarını kaybeden aile tüm ebeveynleri uyarıyor

Jeff ve Natasha Gober çifti çocukları olacağını öğrendiklerinde büyük bir sevinç yaşadı. Kızları Mallory, sağlıklı bir şekilde doğdu ancak hastanede kaptığı bir virüs yüzünden hayatını kaybetti. Evlat acısı yaşayan aile şimdi herkesi uyarıyor.

Genç çift, bebek sahibi olduktan sonra havalara uçtu. Ancak bu sevinçleri ne yazık ki kısa sürdü. Kızlarının ölüm nedenini öğrenen anne baba büyük şok yaşadı. Sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebeklerini 'herpes simpleks virüsü' nedeniyle kaybeden çift şimdi tüm anne babalara uyarıda bulunuyor.

Kızlarını kaybeden aile tüm ebeveynleri uyarıyor

Baba Jeff, Facebook hesabında paylaştığı bir metinde şunları söyledi: 

“Mallory’nin ölümünden beri sessizliğimi korudum. Yeni bebeğiniz olduysa sürekli ellerinizi yıkayın. Herpes simpleks virüsü ölümcül. Virüse sahip olan kişiler bunun farkında bile değiller. Mallory ellerini sık sık ağzına ve gözüne götürüyordu. Virüsün bir şekilde ellerine geçtiği kesin. Yeni doğmuş bir bebeğiniz varsa ellerinizi sık sık yıkamadan bebeğinizi tutmayın. Birisi bebeğinizi tutmak istiyorsa ellerini yıkadığından emin olun.”

 

Kızlarını kaybeden aile tüm ebeveynleri uyarıyor
 

YETİŞKİNLERİN ÇOĞU BU VİRÜSÜ TAŞIDIĞINDAN HABERSİZ

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyadaki insanların %67’si bu virüsü taşıyor. Soğuk yaraların arkasında saklanıyor ve semptom göstermiyor. O yüzden  yetişkinlerin çoğu bu virüsü taşıdığını bile bilmiyor. Herpes simpleks, yetişkinlerde bulunsa da hayatları tehdit etmiyor ancak yeni doğan bebekler için ölümcül bir virüs.

False