GeriBebek Sağlığı İkiz bebekler: İki ayrı birey
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İkiz bebekler: İki ayrı birey

İkiz bebekler: İki ayrı birey

İkiz bakımında en çok karşılaştığımız durumlar...

İkiz bakımında en çok karşılaştığımız durum ikizlerin çevreleri tarafından tekmiş gibi algılanmalarıdır.

Onlara iki ayrı birey olduklarını nasıl öğretebiliriz? Bunun için Kaan ve Berk adındaki ikizlerin örneğinden gidebiliriz:

1.İkizler diye çağırmayın. Eğer ikisine ayrı isim verdiyseniz daha doğumlarından itibaren onların iki farklı insan olduğunu belirlemişsiniz demektir. İkisini de aynı zamanda çağırsanız bile her zaman isimleri ile hitap edin.

2.Kaan ve Berk'in aynı olduğu noktaları değil ayrı olduğu noktaları vurgulayın.
Örneğin, Berk 2 yaşında ve kaşık kullanabiliyorsa ama Kaan kullanamıyorsa, her ikisi de eliyle yiyor şeklinde değil, Berk kaşık kullanabiliyor şeklinde vurgulayın.

3.Ayrı çekmeceleri olsun. Evli olmamıza rağmen bizi eşimizden ayıran pek çok özel eşyamız var. Kaan ve Berk'in de kendi özel eşyaları olabilir. Örneğin arabalarını çok seven Kaan için ayrı bir araba çekmecesi hazırlayabilirsiniz. Bir şeyler karalamayı seven Berk için ise bir çalışma masası ve iskemlesi ayarlayabilirsiniz. İlgilerine göre ayrı kitaplar, ayrı oyuncaklar ve ayrı giysiler alabilirsiniz.

4. Farklı iki yardımcı: Evde vereceğiniz görevleri ikisinin ilgilerine göre dağıtabilirsiniz. Örneğin Kaan arabalarını dağıttıktan sonra toplama görevini de üstlenebilir ve kitapları seven Berk de kütüphaneci görevini üstlenebilir.

5. Onlara kendi kararlarını almayı öğretin. Evde kahvaltı etmek istemeyen ikizleriniz sofraya oturduklarında onlara seçenek sunabilirsiniz. Çok sevdikleri krep mi? yoksa pek de sevmedikleri omlet mi? Her ikisine de kendi sevdikleri besinler çerçevesinde seçenekler sunabilirsiniz.

False