Hastayken bebeğinize iyi gelecek masaj önerileri

Bebeğiniz her bebek gibi kış aylarında üşütebilir. Burun tıkanıklığı, sinüslerin dolması derken bebeğiniz rahat nefes alamayabilir. Soğuk algınlıklarında vücuttaki kan akışını hızlandırmak önemlidir. Bu sebeple bebeğinize masaj yaparak soğuk algınlığını en aza indirmesinde ona yardımcı olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yüz masajı

- Elinize bir miktar bebek masaj yağı ya da losyonu alarak hafifçe bebeğinizin yüzüne sürün.

- Bebeklerde yüz masajına başlarken parmaklarınızı bebeğinizin alının ortasına ve şakaklarına koyup hafifçe yanaklarına doğru masaj yapabilirsiniz.

- Başparmaklarınızla da bebeğinizin göz kapaklarından şakaklarına doğru oval hareketlerle parmaklarınızı kaydırarak bebeğinize masaj yapabilirsiniz.

- Bebeklerin burnu çok hassastır, özellikle ilk aylar yumuşaktır. Bu nedenle de dikkatli olmanız gerekir. Başparmağınızı burnunun yanlarından bebeğinizin yanaklarına doğru hafif bir şekilde bastırarak ovabilir, çeneden kulak arkalarına doğru hafif hareketlerle bebeğinizin yüz masajını sonlandırabilirsiniz.

- Yüz masajı sırasında son derece yavaş ve yumuşak davranmanız gerekir.

Haberin Devamı

Sırt masajı

Bebeğinizin sırtına masaj yaparak da rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Sırt masajını uygulamak için her iki elinizi sırtın üzerine yerleştirin. Boyundan kalçaya doğru, ellerinizi hafifçe kaydırarak bebeğinizin sırtını sıvazlayın. Uykudan önce yapılacak bu masaj, bebeğinizin daha kolay uykuya dalmasına yardımcı olur. Bebek yüz üstü yatırılarak yapıldığı için güvenliğinden emin olun. Bebeğinizin başının sol veya sağ tarafa dönük olması gerektiğini unutmayın.

Yazarın Tüm Yazıları