GeriBebek Sağlığı Giysilerdeki düğmeler tehlike saçıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Giysilerdeki düğmeler tehlike saçıyor

Giysilerdeki düğmeler tehlike saçıyor

Özellikle çocuklarınızın giysilerine dikkat!

Çocukların özellikle diş çıkarırken, oyun oynarken ağızlarına götürdükleri giysilerindeki düğmeler büyük tehlike oluşturuyor. İşte bu noktada düğmenin hangi malzemeden yapıldığı büyük önem taşıyor. Çünkü içeriğinde polyester, plastik, naylon bulunan ve normalden çok fitalat (karbon kökenli madde, plastik malzemeyi yumuşatmak için kullanılan kimyasal) kullanılan düğmeler kanser riskini artırıyor.

“Ne giydiğiniz değil neyi giyindiğiniz önemlidir” diyen Form Düğme Genel Müdürü Mustafa Oktay, kıyafet üzerinde küçücük bir ayrıntı gibi duran düğmelerin aslında insan sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, doğal ve organik maddelerden elde edilmiş düğmelerin yer aldığı giysilerin tercih edilmesine dikkat çekiyor. İnsan sağlığının önemi ve çevre dostu olmak için korozo, boynuz, sedef ve kokonat’tan yüzde yüz doğal olarak üretilen düğmelerin sağlıklı olduğunu vurguluyor.

Sertifikalı ürünler tercih edilmeli

Oktay, işletmelerin uluslararası standartlara uygun şekilde denetlenmesi ve sağlık sertifikalarına sahip olması gerektiğinin önemine değiniyor. Tekstil sektöründe tüm ham ve ara maddelerin işlenme aşamalarında zararlı kimyasalların kullanılmadığını içeren, dünya çapında 40 ülke tarafından kabul gören ve uygulanan Oeko Tex ® 100 Standardı’na uygun üretimlerin sağlık açısından çok önemli olduğunu vurguluyor. 

False