GeriBebek Sağlığı Cinsel organı içe gömülü şekilde doğdu!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cinsel organı içe gömülü şekilde doğdu!

Cinsel organı içe gömülü şekilde doğdu!

300 erkek doğumda bir görülen bu yapısal bozukluğun çaresi var mı?

Cinsel organı içe gömülü doğan ve 3 ameliyat geçiren minik Agah'ı, Plastik Cerrah Prof. Mehmet Mutaf sağlığına kavuşturdu.

Doğduğundan beri cinsel organı içe gömülü yaşayan 5 yaşındaki Agah' ın imdadına Prof. Dr. Mehmet Mutaf yetişti. Ünlü Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf, 300 erkek doğumda bir görülen yapısal bozukluğu gidermeyi başardı. Minik Agah, eylülde akranlarıyla okula başlayabilecek. Minik Agah' ın mutlu sonla biten dramatik hikayesi 8 aylıkken prematüre doğduğunda başladı. Bir ay kuvözde kalan bebeğin eve getirildikten sonra altı değiştirilirken cinsel organının içe gömülü olduğu fark edildi. Doktorlar, ancak bir yaşını doldurduktan sonra müdahale edebileceklerini söyleyince, aile beklemeye başladı.

Cinsel organı içe gömülü şekilde doğdu

Yardım için çocuklar seferber oldu!

1 yaşından sonra Ankara'da 2 ameliyat geçiren Agah bebeğin durumu düzelmedi. Hatta ikinci ameliyattan sonra idrar yollarında enfeksiyon çıktı. Üçüncü ameliyattan sonra yine bir değişiklik olmadı. Agah'ın durumunun düzelmesi için 1-2 ameliyat daha gerekiyordu ve ameliyatlar en az 42 bin liraydı. Maddi durumu iyi olmayan Cengiz ve Yıldız B. çifti, son çare olarak Kimse Yok Mu Derneği'ne başvurarak yardım istedi. Derneğin başlattığı kampanyaya ilk önce minikler koştu. Harçlıklarını bağışlayan çocuklar gerekli miktarın toplanması için seferber oldu ve ameliyat için gerekli olan 42 bin lira en sonunda toplandı. Agah' ın kritik ameliyatı Gaziantep'te özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde Prof. Dr. Mehmet Mutaf tarafından gerçekleştirildi

A.A 

False