GeriBebek Sağlığı “Bebekler ve yaşlılar, musluk suyu tüketmeli”
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Bebekler ve yaşlılar, musluk suyu tüketmeli”

“Bebekler ve yaşlılar, musluk suyu tüketmeli”

Denetimli verilen şebeke sularında yüksek oranda mineral bulunuyor.

Adana - Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yüceer, büyükşehirlerde denetimli verilen şebeke suyunda yüksek oranda mineral olduğunu belirterek, "Kalsiyuma daha fazla gereksinim duyan bebekler ve yaşlılar, hazır su yerine musluk suyu tüketmeli" ifadesini kullandı.

DENETİMLİ VERİLEN ŞEBEKE SULARINDA MİNERAL BULUNUYOR

Yüceer, yaptığı yazılı açıklamada, toplumda "market ve alışveriş merkezlerinde satılan hazır suyun, şebeke suyundan daha sağlıklı olduğuna" yönelik genel kanı bulunduğunu bildirdi.

 Suyun insan sağlığı ve yaşam için önemine değinen Yüceer, "Büyükşehirlerde denetimli verilen şebeke sularında yüksek oranda mineral bulunuyor. Buna rağmen toplumda halen 'Hazır su mu yoksa musluk suyu mu tüketilmeli' konusuyla ilgili çeşitli görüşler var" değerlendirmesinde bulundu.

“Bebekler ve yaşlılar, musluk suyu tüketmeli”

HAZIR SU MU DAHA SAĞLIKLIDIR YOKSA MUSLUK SUYU MU?

Adana'daki şebeke suyunun tamamen güvenilir olduğunu belirten Yüceer, şunları kaydetti:

"Su, her gün düzenli olarak yönetmelik şartları gereğince kontrol ediliyor. Bu da göz önüne alındığında kalsiyuma daha fazla gereksinim duyan bebekler ve yaşlılar, hazır su yerine musluk suyu tüketmeli. Kalsiyum ihtiyacı yüksek olan yeni doğan bebeklere, çocuklara ve yaşlılara hazır su içirilmemesini öneriyoruz. Sürekli hazır su tüketiyorsa da çocuğunuza peynir, yumurta gibi kalsiyum mineral vermeniz, yaşlılara da eczanelerden kalsiyum tabletler almanız gerekiyor."

Yüceer, musluktan doldurulan şebeke suyunu hemen içmek yerine 5-10 dakika dinlendirdikten sonra tüketmenin daha sağlıklı ve doğru olduğunu bildirdi.

“Bebekler ve yaşlılar, musluk suyu tüketmeli”

 CİHAN

“NEDEN SU İÇMELİYİZ?” SORUSUNUN 10 YANITI

False