Bebeğinizin sağlığı için 3 masaj önerisi

Kış aylarında bebeklerde bizler gibi bazı üst solunum ya da gaz ağrıları, öksürük, balgam gibi şikayetler yaşarlar. Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve bebeğinize dokunmanın gücü ile yapacağınız doğru teknikteki masaj onun rahatlamasına yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

BEBEĞİMİN BALGAMINI ÇIKARMASINA NASIL YARDIMCI OLACAĞIM?

Masajın bağışıklık ve sindirim sistemine olan pozitif yanıtları sayesinde bebeklerde balgamı en aza indirecek bir öneri. Küçük bebeğiniz de siz de hırıltı ve balgamdan şikayetçi iseniz bu teknik tam size göre.

  • Bebeğinizi yumuşak bir zemine ya da dizinizin üzerine yüz üstü duracak şekilde yatırınız.
  • İki avucunuzu bükerek bir kavis oluşturun ve eliniz üçgen gibi bir şekil alsın.
  • Bebeğinizin bel bölgesinden başlayarak, kollarının hizasına kadar yavaş bir şekilde avuç içleri değmeyecek şekilde bebeğinize yavaş yavaş dokununuz.
  • Elleriniz bir senkronizasyon oluştursun.
  • Bir el öne doğru giderken diğer elde öndekini takip etmeli
  • Basınız ise canını acıtmayacak sertlikte ve orta hızlı şekilde vurmalısınız.
  • Bu uygulamayı günde 3 kere bebeğinize uygulayabilirsiniz. Bebeğiniz ne tam aç ne de çok tok olmalı.


Gaz çıkarmaya yarayan mucize...

Sanırım annelerin bana çok sorduğu sorulardan biridir gaz masajı. Bir annenin bebek bakımında en çok zorlandığı konulardandır. Bebeğinize ne yaparsanız yapın, hangi gaz damlasını verirseniz verin bir türlü çıkmaz bazen o gaz. Bebek masajının en etkili tekniklerinden biri de gaz masajı ve kolik sancılarını en aza indiren bu masaj tekniğidir.

Bebeğinizin her gün gazı olduğunu ve çıkaramadığını görmek biz anneleri çok üzüyor. İşte bu bebek masajı tekniği tam bebeğinize göre. Öncelikle işe karın bölgesine masaj yaparak başlamalısınız.

Bebeğinizin sağlığı için 3 masaj önerisi

BEBEĞİME GAZ MESAJINI NASIL UYGULARIM?

Bu masajda bebeğin sakinlik durumu çok önemlidir, keyifli olması ve çok tok olmaması gerekir. Bebeğinizin masaj yaptırmak isteyeceği bir zaman dilimi belirlemelisiniz. Örneğin sabah uykusundan kalktığı zaman en ideal zamanlardan birisidir. Bebeğinizi sırt üstü gelecek şekilde düz bir zemine yatırarak;

  • Hangi elinizi kullanıyorsanız o el ile göbek deliğinin bir parmak üzerinden işaret ve orta parmağınızla saat yönünde daireler çizerek başlayabilirsiniz.
  • Daha sonra saat yönünde daireleri tam saat başlarında parmağınızı o yönde durdurarak devam edin. Yani göbek deliğinden başladınız saat 9’da durun, ovmaya devam edin. Saat 12’ de durun.
  • Devam edin saat 15’te durun, derken bir tam günü bitirin. Bu masajı gazının çok olduğu dönemde her gün tekrarlayabilirsiniz.

Enerji akışını arttıran masaj

  • Bebekler her sabah uyanında güne istediği gibi başlayamıyor bazen. Örneğin diş ağrısı, akşam çok uyandığı için halsizlik, Yenidoğan döneminde ise dış dünyaya adaptasyon ya da büyüme ağrıları gibi...
  • Anneler olarak bu duruma bebeği doyurarak ve pış pışlayarak bir yere kadar gidebiliyoruz bazen. Bazen de annelerin de pili bitiyor.
  • Bebeğimizin gelişim sürecinde ona en büyük desteği, ona masaj yaparak sağlayabilirsiniz. Gün içinde yapılan masajın bebeğin büyümesinde ki ağrılara, fizyolojik ve motor becerilerine iyi geldiği uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. O halde bebeğinizin enerjisine kavuşması için çok pratik bir tekniği anlatmak istiyorum.
  • Bebeğinizi sırt üstü yatırın ve işe ayaklardan başlayın. Parmak ucuna yapılan bebek masajı bebeklere en çok kan akışını sağlayan bölgedir.
  • Bebeğinizin küçük parmaklarını kendinize doğru her parmağı elleyecek şekilde çekin. Ayaklarla devam edin, ayağın iç kısmı Çin tıbbına göre iç organları temsil etmektedir. Bebeğinizin ayağının iç kısmına yumuşak bir dokunuşla ileri geri ovma hareketini 3-4 kez tekrarlayabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları